Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.11.2023

V sobotu dopoledne se ve Sportovní hale Slavia odehrál již tradiční Slavia Junior Cup. Stejně jako v minulém roce ho nakonec vyhrál tým Bohemians, který si pohár zajistil až v závěrečném zápase, ve kterém o branku přetlačil Výběr Prahy.

Domácí Slavia skončila na třetím místě také díky lepšímu vzájemnému zápasu s Rapidem Ústí nad Labem. Předsezonní turnaj pořádaný před začátkem Juniorské a Dorostenecké ligy se odehrál již potřetí a znovu nabídl velice kvalitně zápasy a všem týmům umožnil kvalitní konfrontaci se silnými soupeři v důležité fázi sezony.

Děkujeme za podporu Praze 10 a Magistrátu hl. m. Praha!

Výsledky turnaje:
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1:2
Rapid Ústí nad Labem 1 – Výběr Prahy 0:4
SK Slavia Praha – Výběr Prahy 3:5
Bohemians Praha – Rapid Ústí nad Labem 1:2
Ústí nad Labem - SK Slavia Praha 3:5
Výběr Prahy – Bohemians Praha 0:1

Konečné pořadí turnaje:
1. Bohemians Praha 6 bodů 4:3
2. Výběr Prahy 6 bodů 9:4
3. SK Slavia U19 3 body 9:10
4. Rapid Ústí nad L. 3 body 5:10
O pořadí při shodném počtu bodů rozhodovaly vzájemné zápasy. Rozhodčími byli pánové Zdeněk Nagy a Lukáš Nagy

Individuální ceny:
Nejlepší brankář: Adam Skokan (Ústí nad Labem)
Nejlepší hráč: Ondřej Holub (Bohemians)
Nejlepší střelec: Adam Zelenka (Výběr Prahy)

Komentáře trenérů:

Jan Homola (SK Slavia Praha U19):
„S turnajem jsem velice spokojený, protože se týden před startem soutěže vždy sejdeme v tak velkém počtu a hrajeme proti kvalitním týmům. Bohemce i Rapidu bych chtěl za jejich účast poděkovat. Naše výkony hodnotím kladně, viděl jsem v akci zkušené hráče i nováčky. Ukázali jsme si věci, které bychom chtěli v sezoně používat. Od všech kluků to byly velmi slušně odehrané zápasy.“

David Ploc (Bohemians Praha):
„Trénujeme už přes měsíc, takže jsme na soutěže myslím dobře připravení. Naše výkony na turnaji jsem si to představoval trochu lepší, ale někteří kluci zatím jenom trénovali a zápasy hráli poprvé. Chtěli bychom v celoročních soutěžích obhájit dobyté pozice, ale jsme si vědomi toho, že vloni se nám sešla výjimečná generace, nevíme, zda se ještě někdy taková dá dohromady. Každopádně nám v juniorském výběru zůstali tři, čtyři hráči, kteří už působí v seniorském áčku. Všichni s áčkem ale jinak trénují. Co se týká turnaje, tak je příjemné zase odjet s pohárem, ale hlavním cílem bylo vyzkoušet si všechny herní situace. Slavii jsme velice vděční za to, že turnaj vůbec pořádá, protože to není jednoduché naskočit hned ostrým startem do soutěže. Za tento turnaj jsme proto velice rádi.“

Matěj Čapek (Rapid Ústí nad Labem):
„Myslím, že turnaj splnil svůj účel, jsme rádi, že jsme dostali pozvání od Slavie, vážíme si toho. Je to už třetí ročník, kterého se účastníme. Takových konfrontací s mládežnickými týmy opravdu mnoho není, každá taková možnost je skvělá. Výsledkově to nedopadlo tak, jak bychom si představovali, ale o výsledky zase dnes tolik nešlo. Noví kluci viděli úroveň, která je v dorostenecké lize čeká. Myslím si, že na soutěže jsme připravení relativně dobře, troufnu si říct, že ze všech týmů trénujeme asi nejvíc. V devatenáctce máme asi letos větší šance než v sedmnáctce, kde máme hodně nových hráčů, uvidíme, jak si to sedne. Jinak jsme rádi, že se nám daří dostávat hráče do ligového áčka, kde už působí například Alex Vávra, kapitán devatenáctky. Mladým se snažíme dávat šance. Kdo se ukáže v juniorské lize, má dveře do áčka od trenéra Martina Dlouhého otevřené.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700