Autor: Ondřej Zlámal Foto: Dana Hrbáčková   Vloženo dne: 4.12.2023

Víkendové kolo Juniorské a Dorostenecké ligy přineslo slávistickým týmům 3 výhry a jednu prohru. Vítězství nad Vysokým Mýtem a Chrudimí jsou o to cennější, že k nim svěřenci Jana Homoly dospěli po obratech nepříznivého skóre. Junioři vedou tabulku se stoprocentní bilancí šesti výher, dorostenci jsou se dvanácti body na čtvrtém místě, když si o víkendu připsali výhru nad Nejzbachem a těsnou porážku s Chrudimí. V příštím kole se představí oba týmy za čtrnáct dnů na zápasech v Kadani.


Výsledky:

Juniorská liga:

Slavia - 1. FCN Vysoké Mýto 3:2 (0:2)
Branky Slavie:
27. Kuča, 32. Slapnička (Kazbekov), 39. Slapnička (Schűtz)

Slavia – FK Chrudim 4:3 (2:2)
Branky Slavie:
7. Kuča, 19. Kazbekov (Schűtz), 29. Kazbekov, 30. Klaban

SK Slavia Praha: Nerad – F.Klaban, Kuča, Rozman, Berezhnyk, Kočovský, Schűtz, Kraus, Vávra, Slapnička, Mottl, Kazbekov, Naku.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

„V prvním zápase proti domácímu Mýtu jsme nezačali vůbec dobře a již v první minutě po individuální chybě jsme pustili soupeře do vedení. Do poločasu jsme inkasovali ještě jednou, a proto jsme začátkem druhého poločasu sáhnuli po power play, kterou jsme kombinovali s normální hrou čtyři na čtyři. Nakonec jsme dvě minuty před koncem utkání zápas otočili a vyválčili cenné tři body proti domácímu celku. Vysoké Mýto mě velmi překvapilo a znepříjemnilo nám cestu k výhře.

V druhém zápase nás čekala Chrudim, která je jedním z favoritů celé ligy. Myslím, že bylo k vidění nadstandardní utkání juniorské ligy. A jsem toho názoru, že kdyby tento zápas se hrál v hale větších rozměrů a kde by nebyla takto kluzká palubovka, tak si myslím, že by byl zápas ještě kvalitnější. Do zápasu jsme opět nevstoupili dobře a zápas jsme museli opět otáčet. Kluci ukázali vekou vnitřní sílu a skvělé morální vlastnosti. Když se daří, tak umí vyhrávat každý, ale když se nedaří tak v tu chvíli se vyprofilují hráči, kteří dokážou tým strhnout. Jsem rád, že juniorský tým i v takové situaci, kdy se nedařilo, dokázal vyhrát. V lize jsme ještě neztratili bod, takže s tímto jsem spokojený. ale naše hra se musí ještě výrazně zlepšit, jestli chceme, aby to takto zůstalo.“

Dorostenecká liga:

Slavia - 1. FCN Vysoké Mýto 2:0 (1:0)
Branky:
12. vlastní, 36. Razesberger (Brožek)

Slavia – FK Chrudim 0:1 (0:1)

SK Slavia Praha: Brenkuš – Hladík, Brožek, Budil, Macháček, Formáček, Veselý, Motyčka, Bawia, Razesberger, Sládek, Šilhavý, Pejšek.

Hodnocení trenéra Jana Homoly:

„V první zápase nás čekal domácí Nejzbach, který je zvyklý na rozměry hřiště ve svém domácím prostředí. Nám tento fakt, za začátku zápasu činil problém. Postupem času jsme si zvykli a předvedli velmi zajímavý výkon okořeněný vítězstvím. Kombinačně jsme byli lepší než soupeř a diktovali tempo utkání. V druhém utkání nás čekala Chrudim, která pro letošní ročník poskládala velmi dobrý tým. Chrudim byla v osobních soubojích na tom lépe a myslím, že tento fakt rozhodl o jejich výhře. My jsme v tomto utkání nepropadli a vytvořili si i dostatek brankových příležitostí. Myslím, že zápasu by slušela remíza. Ale i tak bereme z horké půdy ve Vysokém Mýtě tři body do tabulky, a budeme se chystat na další turnaje kde chceme navázat na kombinační futsal, který nám sedí.“

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700