Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 1.3.2016

Byl to nakonec jeden z rozhodujících momentů nedělního napínavého utkání proti Interobalu Plzeň. Za stavu 3:2 měla Slavia výhodu pokutového kopu z deseti metrů. Bylo to v druhém poločase už podruhé, tu první možnost nevyužil Jan Lištván. Kdo si čtyři minuty před koncem vezme míč a pošle tým za třemi body tím, že oddálí závěrečný nápor Plzně?

Trenér Martin Brychta přiznal, že chtěl odpovědnost svěřit Tondovi Hrdinovi. Tomu se dařilo, svými průniky dělal západočeské obraně velké problémy, ale do sítě do té doby nezamířil. Na lavičce se ale objevil jiný nápad – od asistenta Davida Fillingera.

Fanoušci tak mohli sledovat trochu překvapivý tah. Míč si připravoval nejmladší hráč na hřišti – František Sedláček, hrající své teprve druhé mistrovské utkání v dresu A týmu. Informaci o tom, že svým očím nemohl věřit ani samotný předseda klubu Daniel Kolman a na tribuně málem omdlel, se nám nepodařilo vyvrátit.

„Věřil jsem mu, na tréninku s přehledem penalty proměňuje,“ popisoval po zápase Fillinger důvody nečekaného rozhodnutí. "Proč ho tam neposlat, věděl jsem, že na to sebevědomí má," dodal zkušený matador slávistického futsalu. Pak ale jedním dechem přiznal, že se na zahrání kopu nedíval - jak to dopadlo, mu prozradily gólové oslavy fanoušků.

Reprezentant do 21 let František Sedláček se do hry dostal až v druhém poločase, když nahradil pokopaného tahouna Ondřeje Míču. Tíhou okamžiku se příliš nezabýval a poslal míč po zemi prudkou ránou k tyči a oslavit gól běžel právě k asistentovi, od kterého dostal důvěru. Červenobílí futsalisté šli do dvoubrankového vedení, které už v možná stěžejním utkání o třetí místo v základní části Chance futsal ligy udrželi.

„Františkův výkon pak šel ještě nahoru,“ pochválil střelce trenér Brychta a dodal, že je rád, že sebevědomé mladé hráče v týmu má. „Jsou budoucností slávistického futsalu,“ pochvaloval si. Autor poslední slávistické branky, který má doma čerstvou stříbrnou medaili z U19 Final Four, se svých dalších šancí jistě brzy dočká.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700