Autor: www.sport.cz   Vloženo dne: 7.9.2017

Na hřišti vám nic nedarujeme, ale jsou chvíle, kdy jde rivalita stranou. Futsalisté Slavie se rozhodli veřejně vyjádřit podporu prezidentovi konkurenční Sparty, Zdeňkovi Větrovskému, který od úterního večera bojuje v nemocnici o život poté, co zkolaboval během utkání prvního ligového kola mezi Spartou a Plzní.

Sparta a Slavia jsou sice obrovskými soupeři, ať už si to rozdají v jakémkoli sportu. Sešívaní futsalisté teď dali jasně najevo, že lidské zdraví je pro ně důležitější než body. Prezident Sparty bojuje v nemocnici o život a slávisté zveřejnili na sociální síti příspěvek nazvaný „Rivalita stranou, bojujte pane Větrovský!"

Na fotografii jsou pak hráči rozestavení do tvaru písmena V na znamení toho, aby prezident Sparty svůj nejdůležitější boj vyhrál.Vše doplňuje text: "Celá Slavia by chtěla touto cestou podpořit pana Větrovského a celý klub. Držíme palce!"

"Je to velice nepříjemná událost, ke které se velice těžko vyjadřuje, ale i když je Sparta naším největším sportovním rivalem, tak jsem cítil, že je povinností a slušností ukázat všem, že sport by měl spojovat a né naopak. Za celý klub SK Slavia Praha futsal jsme fotkou chtěli vyjádřit maxilální podporu. Věřím, že na Spartě v čele s panem Větrovským budou natolik silní, že vše dobře dopadne," doplnil vše pro Sport.cz sportovní ředitel futsalové Slavie Dominik Rodinger.

Zdeněk Větrovský je od úterního večera v nemocnici poté, co zkolaboval ve Sparta Areně krátce před koncem ligového zápasu s Plzní. Lékaři jej udržují v umělém spánku. Jeho zdravotní stav je vážný. Na žádost rodiny nejsou žádné další informace zveřejňovány.

www.sport.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700