Vloženo dne: 3.5.2018

Celou sportovní veřejnost zasáhla velmi smutná zpráva ohledně úmrtí fotbalisty Pavla Pergla. Na futsalovou Slavii toto neštěstí dopadlo mimořádnou silou. Pavel byl totiž také futsalista, hráč našeho klubu, byť sešívaný dres nikdy neoblékl, náš kamarád, a přítel. Poznali jsme ho jako obrovského srdcaře. Kluka, který byl na hřišti dravec, vítězný typ, který neuměl prohrávat. Žádný balón pro něj nebyl ztracený, žádný souboj dopředu prohraný, ať jsme hráli přátelsky, bezvýznamný turnaj, nebo mistrovské utkání, vždy šel do utkání na dvěstě procent, naplno. Kdo se s ním potkal na hřišti, byl vždycky rád, že je na jeho straně. I vůči spoluhráčům byl nesmlouvavý, nenechal nikoho ani na vteřinu něco vypustit. Proto bylo pro mnohé překvapivým zjištěním, že v soukromí byl Pavel mimořádně klidný a hodný člověk. Kamarád, který se vždy se vším snažil pomoct ze všech sil. Je pro nás naprostým šokem, že svůj zásadní zápas nedokázal vybojovat.

Pavel se stal hráčem našeho klubu v dobách, kdy jsme hráli pod názvem SELP Sokol Vysočany 2. ligu a bojovali o postup do nejvyšší futsalové soutěže. Okamžitě se stal platným členem týmu a nemalou měrou přispěl k naší ligové účasti. Aktivně se zúčastnil poslední ligové sezóny SELPu, po které jsme přešli v roce 2009 pod křídla SK Slavia Praha. V této poslední sezóně jsme ve čtvrtfinále play-off vyřadili Helas Brno, a v semifinále sehráli nevídanou bitvu s pozdějším tradičním Mistrem ČR, FK ERA-PACK Chrudim. V prvním utkání na východočeské půdě vstřelil branku na 2:1, která byla vítězná. Ve třetím utkání prostřelil Mellera minutu před koncem, což znamenalo vyrovnání na 3:3, abychom poté v prodloužení rozhodli o výhře, a dosáhli v semifinále mečbolu. Není důležité, že jsme nakonec sérii k výhře nedotáhli, ale to, že Pavel který v té době působil v druholigových profesionálních Drážďanech, dokázal po tréninku sednout do auta a doslova "letět" do Mladé Boleslavi, nebo Chrudimi, odehrát utkání proti ERA-PACKu, protožel nechtěl nechat kamarády v bryndě. Moc rádi vzpomínáme na účast na turnaji Qanto Cup, kde jsme si za dva dny užili nevídané množství legrace.

Ano, Pavel byl zarytý sparťan, a probíhalo mezi námi časté hecování. Na Spartu nedal dopustit a vždy to byl tým jeho srdce, i přesto že měl v klubu určité trable. A já si jeho loajality velmi cením.

Pavle odpočívej v pokoji, budeme na tebe navždy vzpomínat. Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Čest jeho památce!

Za SK Slavia Praha futsal a SELP

Daniel Kolman
Předseda klubu
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700