Vloženo dne: 27.1.2019

Na začátku druhého poločasu utkání se Svarogem Teplice, ve kterém domácí nakonec zaslouženě zvítězili 5:0, došlo k události, kterou žádný fanoušek sportu nevidí rád. Po střetu Claudinha s Martinem Směřičkou, byl druhý jmenovaný, hráč našeho klubu, ještě v průběhu utkání převezen do nemocnice s otřesem mozku. Po dlouhém ošetřování přímo na palubovce byl Martin dezorientovaný, nevěděl kde je, proti komu hraje, ani jaký je stav.

Přivolaná lékařské pomoc, jej okamžitě transportovala do teplické nemocnice. Ošetřující lékař konstatoval, že úder ruky (lokte) dopadl přesně na hranici krku a hlavy, kde dochází k "vypnutí" centra stability, tak jak by mohl vyprávět mnohý boxer. Martinovi se okamžitě po střetu podlomila kolena, a šel k zemi. Samotný pád naštěstí již další zranění nepřivodil. V současné době je Martin již v domácím ošetřování a cítí se dobře.

Martin po jedné z akcí v utkání s Teplicemi vyvážel míč od naší branky. Ten mu utekl, takzvaně na dlouhou nohu a ztratil nad ním kontrolu. Bránící Claudinho byl u míče nepochybně dřív, a získal jej do své moci dříve než Směřička. V tomto směru se o faul rozhodně nejednalo.

U zákroku rukou, je tedy alespoň z našeho pohledu, situace jiná. S ohledem na zranění budou kompetentní orgány jako Subkomise rozhodčích, či následně poté Disciplinární komise, událost zkoumat, a necháváme zcela v její kompetenci, jak zákrok vyhodnotí, a k jakým případným postihům přistoupí, či nepřistoupí. Podnět podávat jako klub nebudeme.

Přejeme Martinovi brzké zotavení.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700