Vloženo dne: 4.3.2022

Kapitán našeho týmu Jan Homola dnes v utkání 21. kola 1. Futsal ligy proti Rapidu Ústí nad Labem dosáhne úctyhodného jubilea. Za Slavii nastoupí ke svému ligovému zápasu číslo 200! Do Slavie přišel Jan Homola před soutěžním ročníkem 2014/2015. Přivedl ho jako mladého nadějného juniorského hráče z tehdy brněnského Tanga brankář Václav Kubíček, o jehož angažmá v sešívaném se jednalo. Kubiček dal nakonec přednost týmu Rádio Krokodýl Brno, Jan Homola ve Slavii zůstal. Jeho začátky byly velmi těžké, dokonce nocoval ve skladu dresů. O svoje místo v sestavě se však pral s vervou jemu vlastní, v týmu tehdy vedle kapitána Matějky excelovali Petr Oliva, David Filinger, Martin Hrdina... ale také již například Martin Brychta (ten má vinou několika dlouhodobých zranění bohužel o mnoho soutěžních utkání odehráno méně). V dresu Tanga Brno získal Jan Homola juniorské tituly, mužstvo táhnul on a jeho brněnský parťák - Radim Záruba. I ten má již ligových startů za Slavii požehnaně.

A nyní po osmi letech? Jan Homola v dosavadních 199 ligových zápasech vstřelil 58 branek, a nasbíral 62 asistencí na gól. Má se Slavií jako hráč bronz a titul Vicemistra ČR. Zažil 6 různých trenérů. Dostal se do reprezentace České republiky. Je nejlépe placeným hráčem klubu. Jako trenér juniorských týmů získal tituly Mistra České republiky. Po legendě klubu Tomáši Matějkovi je kapitánem týmu. Pro odlehčení by možná na závěr šlo napsat, že se již stal plnohodnotným pražákem, ale to se musíte zeptat přímo Honzy... Slávistou je ale určitě... na 200%..

Protože víme, že vzorem Jana Homoly je Ryan Giggs, jeho klubová loajalita a klubová věrnost, která se dnes již tolik nenosí, přejeme Honzovi jen to nejlepší, mnoho dalších osobních i klubových úspěchů a rekordů podobného typu (v tabulce odehraných utkání je Jan Homola nyní na druhém místě za Tomášem Matějkou). A samozřejmě věříme, že Honza svou kariéru ve "velkém" futsalu ve Slavii začal a bude se v ní i loučit se svojí karierou. Na to je ale ještě brzy...
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700