Vloženo dne: 14.12.2009

DENIK.CZ - Přišel, viděl a zajistil tři body. Kanonýr Kajot Helas Brno Tomáš Mica se trefil dvakrát v utkání čtrnáctého kola první futsalové ligy proti pražské Slavii. Především díky němu si Brňané připsali tři body do tabulky za výhru 3:2, a vystřídali tak svého pátečního soupeře na pátém místě tabulky. „Bylo to ubojované vítězství, ale zaplaťpánbůh za něj. Klukům se poslední dobou nedaří herně, ale utkání dokážou vůlí zlomit,“ podotkl trenér Helasu Jan Loup, který pochválil střelce duelu. „Tomáš před zápasem říkal, že chce běhat a nakonec jsme díky jeho rychlosti uspěli,“ pousmál se Loup.

Mica přitom za Helas poslední dva měsíce nenastupoval, protože hrál ve Švýcarsku druhou fotbalovou ligu. Dvěma góly se ale rychle připomněl. V letošní sezoně má tak na kontě v šesti zápasech stejný počet branek.

Helas v zápase se Slavií vedl, když se trefil Ivan Lacko, hosté však stihli do poločasu vyrovnat. Po změně stran už úřadoval šestadvacetiletý střelec, který dvakrát utekl obráncům Slavie a neomylně zavěsil. Soupeř korigoval na konečných 3:2 až minutu před koncem v závěrečné hře bez brankáře. Slavii pro zápas s Helasem posílili dva ligoví fotbalisté – Jan Svátek z Českých Budějovic a Pavel Macháček z Bohemians Praha.

Druhý brněnský tým v nejvyšší futsalové soutěži Tango hraje o tři body v sobotu od půl osmé večer na palubovce pardubického Torfu. V případě vítězství se mužstvo trenéra Radka Koreného může posunout na druhé místo v tabulce.

Text a foto: Brněnský Deník

Celý článek naleznete zde!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700