Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 16.2.2015

Druhé derby pražských „S“ letošní futsalové sezóny je tady. Ve formě hrající Sparta hostí ve středu od 18 hodin Slavii, pro kterou je každý bod důležitý v boji o play off i záchranu. První zápas skončil v Edenu 3:3. Duel ve sparťanské aréně na Podvinném Mlýně můžete sledovat i živě na ČT Sport.

Domácí Sparta se na futsalový svátek v Praze těší. „V kabině se na derby samozřejmě těšíme, chceme před domácím publikem v tomto zápase naplno uspět, už kvůli fanouškům. V pauze jsme léčili šrámy a věnovali se hlavně rehabilitaci a rekondici,“ prozradil hrající trenér Sparty David Frič, jehož tým hrál naposledy soutěžní duel 6. února, kdy vyhrál v Brně.

Sparťani požene i početná skupina fanoušků, která si takový zápas nenechá ujít. „Ať jich přijde co nejvíc, pokusíme se pro ně udělat tu správnou herní kulisu,“ vzkázal Frič a pokračoval: „Navíc bude velmi zajímavý předzápasový a poločasový program, který určitě vzbudí velký zájem.“

První derby sezóny Sparta ztratila v samotném závěru a remizovala 3:3. Co se musí změnit, aby se situace neopakovala? „Musíme se vyvarovat chyb, které jsme napáchali v prvním duelu a uvědomit si, že atmosféra by nás měla motivovat, nikoli svazovat, věřím, že se z toho poučíme a předvedeme pohledný futsal, aby se bylo na co dívat,“ odpověděl Frič.

Trenéra sparťanského týmu může těšit, že jde do zápasu bez ztrát: „Měli bychom být komplet, léčíme ještě nějaké drobné šrámy a zdravotní komplikace, ale věřím, že budeme připraveni v plné síle.“

Martin Brychta: Filinger do hry jen na speciální úkoly

Slavia má před derby mnohem větší herní pauzu než Sparta. Naposledy hrála 25. ledna. „Skoro měsíc jsme nehráli soutěžní zápas. Doufám, že budou všichni dobře nažhavení. Kabina se na derby těší a hlavně na atmosféru zápasu. Konečně si už zahrajeme,“ těší se trenér sešívaných Martin Brychta, který prozradil, co se dělo na Slavii o pauze: „Chtěli jsme si zahrát přátelský zápas, ale nakonec jsme měli hrát s Hradcem Králové a ten zápas se odložil. Neabsolvovali jsme žádný zápas, což je možná špatně, ale naopak se to může kladně projevit v nasazení do hry.“

Slavia ještě v derby nevyhrála. Co se musí stát, aby se to změnilo? „Musíme plnit všechny věci, které si v kabině řekneme. Jak se říká, jak zahraje poslední nejslabší článek v mužstvu, tak bude hrát i celý tým. Pokud dodržíme taktiku, tak bychom mohli slavit úspěch. Potřebujeme i trochu štěstí, protože jsme si vědomi faktu, že Sparta hraje dobře a daří se jí. Musíme s ní hrát úplně jinak, než třeba s Mělníkem,“ uvědomoval si kouč Slavie.

I futsalové derby však ukázalo, že se v něm výkonnostní rozdíly mažou. „V každém derby, co jsem zažil, se rozdíly mažou. To jsem viděl i u nás na východě Čech,“ upozornil Brychta a připomněl: „Nakonec to dokázalo v pátek Vysoké Mýto, které remizovalo s Chrudimí. Nasazení je mnohem větší, hlavně od slabšího soupeře, a síly na palubovce se vyrovnávají.“

Karetní tresty Slavii netrápí. „Co se týká zranění, uvidíme, jak na tom bude Pavel Novotný, který laboroval se zády a zuby,“ řekl trenér. Otazník visí nad největší hvězdou dosavadních derby pražských „S“ Davidem Filingerem. „Má problémy s třísly, ale k zápasu bude připraven. Pokud nastoupí, tak to bude na speciální úkoly. V hlavě mám jinou základní sestavu,“ netajil se Martin Brychta.

IV. futsalové derby pražských „S"
středa 18. února 2015 od 18.00 v Aréně Sparta na Podvinném Mlýně (živě ČT Sport)


Historie derby pražských „S"

2014/15 Slavia – Sparta 3:3 (1:1) 700 diváků
2013/14 Slavia – Sparta 6:6 (3:3) 500 diváků
2013/14 Sparta – Slavia 6:4 (3:1) 500 diváků

Střelci derby pražských „S“

6 David Filinger (SKS), Michal Holeček (ACS)
5 Martin Dlouhý (ACS)
2 Jindřich Eisenreich (SKS), Pavel Novotný (SKS)
1 Igor Vodecký (ACS), Pavel Stejskal (ACS), Miroslav Semerád (ACS), Tomáš Matějka (SKS), Pavel Vandas (SKS), Petr Oliva (SKS)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700