Autor: Českolipskýdeník.cz   Vloženo dne: 20.9.2015

Hostující trenér Martin Brychta přiznal, že měl ze zápasu v Lípě obavy, a pochválil gólmana Marka Michálka. Premiérový zápas v letošním ročníku CHANCE futsal ligy mají za sebou českolipští Démoni, kteří v dohrávce 1. kola nejvyšší futsalové soutěže přivítali pražskou Slavii. Za svůj výkon, i když nakonec vysoko (o pět gólů) prohráli, se domácí borci stydět nemusí.

FC Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha 3:8 (3:3)

Roli papírového favorita totiž začala Slavia výsledkově naplňovat až ve druhém poločase. V tom prvním dokonce dvakrát prohrávala (1:2 a 2:3), přičemž poločas skončil remízou 3:3.

Po obrátce dali hosté dva góly, načež českolipští trenéři vsadili na power-play (hra bez brankáře). A chybělo jen málo, aby jim tento tah vyšel a domácí mohli být zpátky ve hře. Jenže zkušenosti „sešívaných", kteří mají ve svém kádru tři reprezentanty, rozhodly.

„Myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem do patnácté minuty druhého poločasu. Pak jsme odpadli a naopak Slavia s přehledem zápas dalšími svými góly rozhodla a zaslouženě vyhrála," nechal se slyšet domácí trenér Karel Kruliš.

Jeho protějšek, kouč Slavie Martin Brychta starší, přiznal, že hosté měli ze zápasu v České Lípě určité obavy, neboť jeli na palubovku nováčka ligy, o kterém měli minimum informací. „Nevěděli jsme, do čeho jdeme, což se trochu potvrdilo. Já musím pochválit domácího brankáře Marka Michálka, který řadu našich vyložených šancí chytil. Ale trpělivou hrou jsme nakonec zápas zvládli, takže jsme spokojení," prohlásil Brychta.

Autor první branky Démonů, novopečený otec Karel Kaňkovský, pro Českolipský deník řekl: „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, zvláště když Slavia před sezonou posílila o tři české reprezentanty Novotného, Lištvána a Saláka, kteří jí tvořili hru. V prvním poločase jsme dvakrát vedli, jenže po našich zbytečných chybách soupeř vždy vyrovnal. A ve druhém poločase už to byla jen hra kočky s myší. Slavia nás pak přehrávala jak na balónu, tak i fyzicky," přiznal fotbalista divizního Vilémova.

Ve druhém kole se Démoni představí na palubovce SH Bohunice, kde svá domácí utkání hraje FC Rádio Krokodýl Brno. Duel těchto dvou nováčků je na programu v pátek 25. září od 20 hodin.

Branky: 5. Kaňkovský (Soukup), 8. Bažant, 12. Kaňkovský (Švec) - 5. Brychta (Novotný), 9. Salák (Brychta), 13. J. Novotný, 26. Brychta (Míča), 31. J. Novotný (Míča), 38. Brychta, 39. Homola, 39. Vejvoda.
FC Démoni Česká Lípa: Michálek - Jäger, Kaňkovský, Soukup, Bažant, Mikysa, Kýček, Švec, Bejda, Betyár, Zemánek.
SK Slavia Praha: Vahala, Roshan - Matějka, Brychta, Míča, Žampa, P. Novotný, Hrdina, Vejvoda, Homola, J. Novotný, Lištván, Salák, Borkovec.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700