Autor: iSport.cz, foto: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.1.2016

V tabulce jsou sice slávisté o tři příčky výš (4. místo) a mají náskok sedmi bodů, ale hrají v hale Sparty na Podvinném Mlýně. A při derby slavných pražských ´S´ žádné prognózy a předpoklady nejsou důležité. To platí i ve futsale. „Je na 50:50,“ připomíná sparťanský trenér David Frič, že páteční zápas (19.00) nemá favorita. Dosud se oba rivalové v Chance futsal lize utkali pětkrát, bilance je příznivější pro Spartu: 2-2-1. „Chceme ho vyrovnat,“ netají manažer Slavie Daniel Kolman. „Jsme si vědomi, že půjde o strašně těžké utkání. Ať je v tabulce postavení jakékoliv, jde o derby, nikdy není rozhodnuté dopředu,“ uvědomuje si.

„Souhlasím,“ prohlašuje sparťanský trenér David Frič „Je to zápas padesát na padesát. Slavia je v trochu lepším rozpoložení, minimálně bodovém. Uvidíme, jak se vyrovná s absencemi, zranil se Michal Salák, který měl velmi dobrou formu,“ upozorňuje na slávistickou ztrátu.

Ještě na podzim nastupoval Frič ve sparťanském souboru, právě po posledním derby ukončil hráčskou kariéru. Nijak mu ovšem nevadí, že do dalšího už nenastoupí: „Hra už mě neláká, tuto část kariéry jsem hodil za hlavu. Soustředím se pouze na trénování,“ zdůrazňuje.

Podzimní duel přinesl jedinou výhru Slavie, soka porazila vysoko 6:2. „Doufám, že nezopakujeme podzimní výkon, to bylo něco strašného,“ děsí se té představy klíčový hráč Sparty Zdeněk Sláma.„Naladění jsme dobře, kluci vše špatné hodili za hlavu, na tréninku je větší pohoda. Všichni pochopili, že se během utkání musí více běhat a ne spoléhat na jednoho nebo dva hráče,“ bere si z podzimní porážky poučení.

Nepříjemnou ztrátu hlásí i Sparta. Slovenský reprezentant Martin Doša je s národním týmem v Portugalsku a v prvním duelu se tam jednou brankou podílel na senzační remíze 3:3. Slavia už naopak bude mít k dispozici talentovaného Antonína Hrdinu, který byl během ledna na testech v FC Slovan Liberec.

A zdravotní problémy by měl překonat i Jiří Novotný, který musel opustit reprezentační sraz. „Měl jsem teplotu 38 stupňů, trápil mě i natažený sval, což už je v pohodě. Na derby budu připravený a všichni chceme rivala podruhé za sebou porazit,“ burcuje spoluhráče.

Vstup čínského investora společnosti CEFC do Slavie Praha umožnil soustředění žen v teplých krajinách, na Kanárské ostrovy odletěla i juniorka. Polepší si také futsalisté? „Jednání probíhají, během jara se rozhodne, zda bude futsal zahrnut do balíčku podporovaných sportů.,“ odtajňuje nejvyšší muž Kolman.

iSport.cz, Stanislav Hrabě (celý článek naleznete zde)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700