Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 31.7.2009

Ve finále pražské části poháru ČMFS jsme Benagu Zruč nad Sázavou po vyrovnaném průběhu nakonec podlehli 3:4 v prodloužení, když vítěznou branku soupeře zaznamenal bývalý hráč fotbalové Slavie Tomáš Pešír po přihrávce Filingera. V utkání jsme již prohrávali 0:2, tento stav jsme snížili do poločasu po brance Bejdy a ve druhém dějství vyrovnali. I v prodloužení jsme stahovali náskok soupeře, ale na čtvrtou branku jsme i přes power-play reagovat nedokázali. I přes to jsme se po utkání dočkali od skvělých fanoušků první nádherné děkovačky. Děkujeme!

Na utkání se bohužel sešla menší návštěva než na přátelské utkání s Teplicemi, ovšem daleko početnější byly tábory fanoušků obou týmů, které se po celé utkání staraly o výbornou atmosféru. Především ti naši červenobílí povzbuzovali po celé utkání velmi hlasitě náš tým, a dočkali jsme se nejen klasických slávistických chorálů, ale na závěr i parádní děkovačky, kterou známe z fotbalových utkání Slavie, a kterou jsme si náramně užili. Nepokazila ji mužstvu ani fanouškům konečná pohárová prohra, neboť "při výhře... při prohře... VŽDYCKY jsme s váma...." Děkujeme za povzbuzování a zachovejte nám přízeň!

Po vyrovnaném úvodu utkání se soupeř ujal vedení po Filingerově trestném kopu a chybě naší zdi, která propustila a ještě tečovala přízemní střelu za Císařova záda. V dalším průběhu utkání jsme pak postupně získávali převahu, která byla znatelná především ve druhém poločasu, nejdříve jsme však ještě jednou inkasovali poté, co se brankář Císař snažil konstruktivně rozehrát míč, ten však skončil na noze Světlíka, který jej pohotově vrátil do prázdné branky. Naše šance však dlouho proti zformované obraně Benaga nepřicházely. Až před koncem prvního dějství vymyslel chytrou přihrávku Bellada, a Bejda velmi zkušeně zakončil, 1:2. Po brance volala i šance Pleyera, který minul zcela prázdnou branku.

Začátek druhého poločasu se o chvíli protáhl, neboť bylo potřeba odklidit konfety, pak jsme však již začali dobývat branku výtečného a disciplinovaného Klímy, který během zápasu předvedl mnoho vynikajících zákroků a ukázal, že je stále ve výborné formě. Mimo zmiňovanou chybu, je však potřeba pochválit i našeho Císaře, který se brankářské ikoně v brance soupeře vyrovnal, a několika skvělými zákroky svůj tým podržel. Vyrovnat se nám podařilo ve 28. minutě, kdy Hrdina dokončil pěknou kombinaci dorážkou poté, co před tím již Klíma vytěsnil gólovou střelu Pleyera. Ten se dočkal branky až v prodloužení, kdy zakončil pěknou příhru Holečka. Již před tím jsme ale zbytečně inkasovali, a tak to byl opět jen vyrovnávací gól. Na konci základní hrací doby Císař chytil Filingerovi 10m kop, my jsme však před tím měli několik vyložených šancí, kterými jsme mohli utkání rozhodnout. V cestě míči do branky však většinou zabránil Klíma.

Rozhodující se nakonec ukázala 47. minuta, kdy Holeček ztratil školácky míč ve středu hřiště, a již po několikáté v utkání špatně řešil rodící se brejkovou situaci a přečíslení. Míče se zmocnil Filinger, který vybídl ke skórování Pešíra. Na výsledku již nic nezměnila ani naše závěrečná power-play, před níž jsme neproměnili obrovskou šanci, kdy ležící Klíma pochytal tři po sobě jdoucí gólové střely.

Soupeři gratulujeme k postupu.

SK Slavia Praha - Benago Zruč nad Sázavou 3:4 (1:2, 1:0, 0:1, 1:1)

SK Slavia Praha:

Císař, Bellada J - Hrdina, Pleyer, Kosina, Mařík, Bejda, Holeček, Bellada V, Matějka, Kracman, Imlauf

Benago Zruč nad Sázavou:

Klíma, Knajč - Simitči B, Filinger, Štorc, Habaj, Stojaník, Světlík, Fitzel, Pešír

Branky:

18. Bejda (Bellada V), 28. Hrdina (Pleyer), 46. Pleyer (Holeček) - 5. Filinger, 17. Světlík, 44. Fitzel (Habaj), 47. Pešír (Filinger)

Článek na eFutsal.cz naleznete zde.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700