Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 7.2.2022

Boj o první velkou trofej v historii futsalové Slavie je tady! V úterý 8. února v 19:30 začne ve sportovní hale v Edenu finále Poháru SFČR, ve kterém se utká Slavia s FK Chrudim. Zveme všechny naše fanoušky do haly, přijďte povzbudit červenobílé barvy v jednom z nejdůležitějších utkání!

Na cestě do finále vyřadila Slavia SAPU Praha (8:1), Termity Loket (9:0) a Legii Hradec Králové (22:0), v semifinále pak po dramatickém penaltovém rozstřelu Olympik Mělník, když v základní hrací době skončil zápas nerozhodně 5:5. Rozhodující penaltu proměnil Igor Leovski. Slavia ve své historii došla v pohárové soutěži nejdále třikrát do semifinále, naposledy to bylo ale před devíti lety v roce 2013.

Chrudim postoupila v semifinále po kontumační výhře nad Svarogem Teplice, ve čtvrtfinále vyhrála na palubovce SKUP Olomouc 4:1, v předchozím kole rozstřílela tým Boca Chotěboř 12:1. Ve své historii už Pohár SFČR vyhrála jedenáctkrát, v posledních dvanácti dohraných ročnících dokonce desetkrát. Novou posilou soupeře je srbský pivot Marko Radovanović, kterého fanoušci mohli v minulosti vídat právě v sešívaném dresu.

V letošní sezoně 1. Futsal ligy Chrudim ztratila neporazitelnost až v závěru roku v dohrávce v Plzni (1:2), má na svém kontě 14 výher, jednu remízu a jednu prohru. V žádném zápase doposud neinkasovala více než dvě branky a má velmi příznivé skóre 119:15. První čtyřku obvykle tvoří kompletní reprezentační formace – Tomáš Koudelka, Matěj Slováček a bratři Drozdovi. Velkou oporou se stal také brankář Dudu, který přišel před touto sezonou z Kairatu Almaty. Je silný v rozehrávce a Chrudim ho často využívá při power-play. Nejlepším střelcem je Pavel Drozd s 27 brankami, který vede také střeleckou bilanci celé soutěže.

Slavia hrála ligový zápas v Chrudimi na začátku října 2021 a prohrála vysoko 0:6, když o čtyři branky prohrávala už o poločase. V minulé sezoně červenobílí také proti svěřencům trenéra Condeho nezabodovali – na palubovce soupeře prohráli 0:3 (zápas byl debutem trenéra Davida Friče ve Slavii) a doma v Edenu 1:2. Oba zápasy se hrály v březnu, jediným slávistickým střelcem byl David Jošt.

Nejpamátnější zápasy odehrála Slavia s východočeským klubem v květnu 2017, kdy se oba soupeři utkali ve finále play-off o zlaté medaile. První zápas v Chrudimi rozhodl až penaltový rozstřel, ve druhém v Edenu zvítězili červenobílí 6:3. Ve třetím utkání se hrál také vyrovnaný futsal, Chrudimští ale zvládli vyhrát 2:0 a cestu za titulem završili pak v Praze ve čtvrtém souboji. Ze současného kádru pamatují tuto sérii Jan Homola, Antonín Hrdina, Radim Záruba, Martin Brychta a také sportovní ředitel Tomáš Matějka, který odehrál ve čtvrtém finále svůj poslední zápas.

Komentáře před finále:

David Frič (trenér Slavia): "Každé finále je krásné a my se na něj můžeme těšit. Všichni víme, že okolnosti nejsou úplně jednoduché v posledních sezonách. Možná, že i proto máme větší šanci. Bohužel jsme měli tým v karanténě, teď se soustředíme na dohnání herního manka a na to, aby náš výkon ve finále měl standardní charakter. Zápasy s Chrudimí jsou vždy jiné doma a venku, v domácím prostředí bývají utkání vyrovnaná. My jsme si vyzkoušeli, že pokud budeme proti takovému soupeři pasivní, tak to není ideální stav. Uvidíme, v jakém stavu a formě naši hráči budou, od toho budeme odvozovat naši taktiku."

Jan Homola (kapitán Slavia): "Víme, jak důležité utkání to pro nás pro všechny je, budeme hrát o první trofej v historii klubu. Rozhodne jediný zápas, je to jiné než série v play-off. I když jsme dlouho nehráli, tak do toho půjdeme s cílem se o vítězství poprat."

Tomáš Koudelka (FK Chrudim): “Oba týmy mají velkou možnost získat první trofej v sezóně a tak očekávám velkou bitvu. Do Prahy jedeme s kompletním týmem včetně našich nových posil a tak věřím, že si půjdeme za našim cílem, a to je vítězství. Bohužel oba týmy dlouho nehrály a herní výpadek asi bude znát. My jsme ovšem dlouho tvrdě trénovali a věřím, že se s tim popereme dobře a brzy najdeme náš herní rytmus.”

Finále Poháru SFČR 2021
SK Slavia Praha - FK Chrudim
úterý 8. února 2022,, 19:30 hodin, živě HbbTV a web ČT Sport
SH SK Slavia Praha, Eden
Rozhodčí: Zdeněk Nagy, Lubomír Řeháček, Michal Milner
DS: Zbyněk Poppr
TD: Milan Košťál
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700