Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.2.2022

Ve finále Poháru SFČR prohrála Slavia s FK Chrudim o čtyři branky. V průběhu vyrovnaného prvního poločasu sice vedla díky krásné Danielově trefě z přímého kopu, soupeř ale záhy vyrovnal a do přestávky se ujal jednobrankového vedení. Především vyrovnání bylo pro Slavii velmi smolné, Křemen zaznamenal bizardní vlastní branku. Také po změně stran byla Chrudim v zakončování svých akcí efektivnější, červenobílí jen stav korigovali v závěru při power-play. Po skončení zápasu tak převzali stříbrné medaile pro poraženého finalistu - třetí medaile pro futsalovou Slavii v tomto týdnu!

Sešívaní šli do finále po téměř dvouměsíční pauze bez ostrého utkání. Hrálo se ve svižném tempu, několik nebezpečných střel Chrudimi zlikvidoval Marek Karpiak. V páté minutě Daniel předvedl naprosto perfektní přímý kop z pravé strany a vymetl šibenici - Slavia šla do vedení. Jenže už o minutu později bylo vyrovnáno, Jan Křemen nešťastně v obranném skluzu nasměroval míč do vlastní branky. Svěřenci Davida Friče měli několik dalších nadějných kontrů, právě Křemen nadvakrát nepřekonal chrudimského gólmana a na další možnost dorážky nestačil reagovat Jan Homola. Dvě minuty před přestávkou se tečovaný centr dostal před novou chrudimskou posilu Toresse a ten překonal Karpiaka podruhé.

Také další dvě branky vstřelili hráči mnohonásobného mistra, nejprve Martin Doša ze střední vzdálenosti překonal svého spoluhráče ze slovenské reprezentace ve 26. minutě, o chvíli později pak dotáhl akci dorážkou na zadní tyči Matěj Slováček. V tu dobu se Slavia dostala pod velký tlak hostů. Šest minut před koncem začali červenobílí hrát power-play, Dudu vytasil skvělý zákrok proti střele Radima Záruby, na jeho další umístěnou ránu už ale nestačil - 2:4. Jenže na obrat už bylo pozdě, Chrudim ještě dvakrát udeřila, jednu z branek vstřelil také bývalý hráč Slavie Marko Radovanovič, který ale sympaticky svůj gól v Edenu neslavil. První, historická účast ve finále pohárové soutěže tak pro Slavii skončila stříbrnou medailí.

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie): "Po herní stránce jsme se připravili docela dobře, ale ukázalo se, že nám po dvou měsících přece jenom chybí zápasová zátěž. Šli jsme sice do vedení, ale soupeř byl kvalitní, zavíral nám prostory a měl už v první půli dostatek šancí a my jsme spoustu situací zachránili na hraně sebeobětování. Vyrovnávací branka byla nešťastná, ale víc mne mrzí nedotažení našich brejkových situací. Když chcete proti Chrudimi uspět, musí se to všechno sejít, dnes nám zachytal výborně gólman, ale kontry jsme prostě nevyřešili dobře.

Jan Křemen (hráč Slavie): "Myslím si, že jsme hráli na hranici svých možností zejména v prvním poločase, ta druhá mohla být o něco lepší. Ale ještě se máme co učit, abychom soupeře, jako je Chrudim, přehráli. Vedli jsme, ale pak jsem to chtěl dát Karpimu ve skluzu a poslal jsem to smolně do naší brány, druhý gól byla protečovaná standardka. Ve druhé půli už to bylo těžké, když Chrudim vede, těžko se s nimi hraje. Máme hodně mladý tým, ale určitě máme potenciál se jednou na tuto úroveň dotáhnout."

SK Slavia Praha - FK Chrudim 2:6 (1:2)
Branky:
5. Daniel, 38. Záruba (Daniel) – 6. Křemen (vla.), 18. Torres (Doša), 26. Doša, 28. Slováček (P. Drozd), 39. Radovanovič (Koudelka), 39. Slováček. Rozhodčí: Nagy - Řeháček. ŽK: Koudelka (CHR). Diváci: 350.
Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) - Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen. Trenér David Frič.
FK Chrudim: Dudu (Javorski) - Éverton, Mareš, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Torres, Balog, Radovanovič, Slováček. Trenér Felipe Conde.

Záznam utkání:
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700