Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.9.2022

Červenobílí futsalisté splnili povinnost a v neděli v Kynžvartu postoupili do čtvrtfinále Poháru SFČR. V útulné hale zlomili odpor domácích Termitů v druhém poločase, když rozhodující branku zařídili asistent Kuča a střelec Kuchta. Mladí hráči dostali od trenéra Matějky v zápase velký prostor a opět nezklamali.

Oba týmy se střetly ve stejné fázi soutěže po roce a domácí tým opět vložil do hry spoustu elánu, disciplinovanosti a týmového ducha. V obou čtyřkách Slavie naskočili do hry hráči juniorky. Sešívaní kombinovali, častokrát zatlačili soupeře k jeho brance, ale gólmana Štrunce překonal v prvním poločase jen Hrdina zblízka po Křemenově přihrávce. Termiti navíc dokázali ve 13. minutě vyrovnat. V této fázi naskočil do branky Kautský za otřeseného Žežulku. Vokáč proti mladému gólmanovi vytasil parádní zakončení a nechytatelnou ránou vymetl horní pravý roh branky. Bylo vyrovnáno.

Domácí dál bojovali o senzaci i o přestávce, rozhodující branka přišla až ve 29. minutě, kdy vykombinovali útok Kuča s Kuchtou. Dvě minuty před koncem přečetl výborně hru Křemen a z dálky poslal míč k tyči domácí branky do sítě. Zápis o střelcích pak v závěru ještě uzavřel Homola po Křemenově nahrávce. Termiti Loket ale Slavii vůbec nic nedarovali, střetnutí s nimi bylo zejména pro mladé slávistické hráče další cennou zkušeností. Kuča si vyzkoušel, jaké je to být kapitánem futsalové Slavie.

Komentáře po utkání:

Tomáš Kuchta (Slavia): „Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas, věděli jsme o nich, že jsou to dobří fotbalisti a bude se hrát ve výborné atmosféře s hlasitými fanoušky. Udělali jsme si to trochu těžší tím, že jsme neproměňovali šance, nakonec to dobře dopadlo. Můj gól? S Lukášem jsme si prohodili míč a šli jsme sami na gólmana, Lukáš mne dobře viděl a vyřešili jsme to dobře. Jinak musím pochválit domácí hráče za předvedený výkon, vůbec nic nám neulehčili.“

Termiti Loket – SK Slavia Praha 1:4 (1:1)
Branky:
13. Vokáč (Neudert) – 6. Hrdina (Křemen), 10. Kuchta (Kuča), 19. Křemen, 19. Homola (Křemen)
Termiti Loket: Štrunc – Hejna, Neubert, Tůma, Utíkal, Číž, Vokáč, Kratochvíl, Dušek. Trenér: Jakub Neudert
SK Slavia Praha: Žežulka, Kautský, Křemen, Hrdina, Kuchta Brychta, Kuča, Tilinger, Homola, Veselý, Vaktor. Trenér: Tomáš Matějka
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700