Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 21.12.2022

Slavia bojovala o pohárovou trofej do poslední minuty! Obětavým a týmovým výkonem dokázala stáhnout náskok Chrudimi a vyrovnat na 3:3. Navíc soupeř byl pod tlakem pěti faulů. Bohužel v poslední minutě rozhodla o výhře Východočechů penalta. Slavia podala na závěr roku velice solidní výkon a přispěla ke zdařilému průběhu akce Futsal za život, jejímž vyvrcholením bylo právě finále Poháru SFČR.

Červenobílí se už tradičně museli obejít bez zraněných opor, o to víc dali do hry bojovnosti a týmové spolupráce. V brance nastoupil Jan Žežulka, který předvedl celou řadu fantastických zákroků a svému týmu pomohl držet se ve hře. Slávisté inkasovali po chybě v rozehrávce hned v úvodu utkání, když se pohotovým zakončením prosadil po zisku míče David Drozd. Stejný hráč přidal druhou branku v poslední minutě prvního dějství, na tu ale dokázali slávisté odpovědět ještě před přestávkou, když se z blízkosti trefil do sítě Zdeněk Sláma po chybě Doši. Hrající trenér musel naskočit do hry po té, co musel odstoupit Filip Havrda, který nastoupil do zápasu po nemoci.

Po přestávce Capinha zvýšil na 3:1, ale slávisté se nevzdali. Po faulu na Tomáše Kuchtu byla nařízena penalta, kterou s velkým přehledem proměnil Matúš Ševčík. Čtyři minuty před koncem slovenský reprezentant přidal svoji druhou branku, když parádně vyřešil exekuci přímého kopu z hranice pokutového území, i když samotný předcházející zákrok se částečně odehrál už v něm.

Přišel dramatický závěr. Chrudim nasbírala pět faulů a dostala se pod tlak, protože by se fauly přenášely do případného prodloužení. To se ale nakonec nekonalo, v poslední minutě kopala Chrudim penaltu po střetu Ševčíka s Davidem Drozdem, o kterém sám chrudimský hráč po zápase řekl, že neví, zda by se měla pískat. Závěrečná power-play slávistům vyrovnání nepřinesla, klíčovou přihrávku dokázala chrudimská obrana zastavit. Navíc Ewerton dovezl ještě v závěru míč do opuštěné branky a zpečetil třinácté pohárové vítězství východočeského týmu.

Slavia podala i v oslabené sestavě velice dobrý výkon, favorita zápasu dokázala trápit až do posledních sekund. Týmovost, bojovnost a obětavost podpořená výbornými zákroky brankáře Žežulky dovedly sešívané do blízkosti historického úspěchu. Nezbývá než věřit, že se ho slávisté v blízké budoucnosti za podobné výkony dočkají. Klub děkuje všem fanouškům, kteří přišli naše futsalisty v dramatickém finále do haly podpořit.

Záznam na webu České televize!

Komentáře po zápase:

Jan Žežulka, brankář Slavie:
„Vzhledem k průběhu zápasu ve mně zůstávají smutné pocity, dnes to byl ten den, kdy jsme Chrudim mohli porazit. V poslední minutě jsme ale dostali z penalty gól na čtyři tři a to nás bohužel položilo. Celý zápas jsme hráli fantasticky, dobře jsme bránili. Bylo jasné, že nebudeme na balonu, ale dneska si všichni zaslouží smeknout klobouk, protože bojovali a hráli úplně úžasně. Chybí nám pět lidí, přesto se stejně dokážeme semknout a hrát jako jeden tým, musím říct, že je pro mě skoro neuvěřitelné, jak kabina funguje a jaké výkony dokážeme předvádět.“

Zdeněk Sláma, hrající trenér Slavie: „Jsem zklamaný, že se rozhodlo penaltou, mohlo to být ještě zajímavější finále s napětím až do konce. Doufal jsem, že to vydržíme až do prodloužení, my jsme navíc neměli ani jeden faul, Chrudim jich měla pět. Nabádal jsem kluky, ať chodí víc jeden na jednoho a věřil jsem, že to udržíme, i když soupeř šance měl, ale bylo vidět, že se trápí s koncovkou. Mrzí mě to moc, sahali jsme po velkém úspěchu.“

Felipe Conde, trenér FK Chrudim: „V první řadě chci pochválit soupeře za skvělé utkání. Měli jsme více šancí, ale když měl příležitost soupeř, byl velmi nebezpečný. Udělali jsme několik obranných chyb, ale celkově jsme odehráli dobrý zápas. Bylo to finále, a to odehrát bez emocí je velmi těžké. Jsme šťastní. Nyní budeme odpočívat a vrátíme se ještě silnější.”

FK Chrudim – SK Slavia Praha 5:3 (2:1)
Branky:
2. D. Drozd (Koudelka), 20. D. Drozd (Capinha), 26. Capinha (Éverton), 39. Éverton (pen.), 40. Éverton – 20. Sláma, 26. Ševčík (pen.), 36. Ševčík. Rozhodčí: Chládek - Dragoun. ŽK: Slováček (CHR).
Chrudim: Dudu (Javorski) – Éverton, Mareš, Kubát, Max, Koudelka, Drozd P., Drozd D., Doša, Balog, Radovanovič, Slováček, Capinha. Trenér Felipe Conde.
Slavia: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Sita, Havrda, Tillinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba. Trenér Zdeněk Sláma.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700