Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 15.11.2023

Cesta Pohárem SFČR skončila pro Slavii v semifinále, ve kterém červenobílí sice na palubovce mistrovského Interobalu vedli 1:0, domácí ale průběh zápasu otočili a podruhé v historii postoupili do boje o trofej. Jedinou branku sešívaných vstřelil Zdeněk Sita.

Trenér Zdeněk Sláma nemohl do hry poslat Antonína Hrdinu, který byl automaticky potrestán za kontroverzní červenou kartu v zápase s Olympikem Mělník. Do hry se naopak vrátil slovenský reprezentant Matúš Ševčík.

Slávisté se v Plzni ujali vedení ve dvanácté minutě, kdy Jan Homola rozehrál aut na Situ, který si navedl míč na střed a křížnou střelou překonal Ondřeje Vahalu v brance domácích. Svěřenci trenéra Marka Kopeckého ale průběh zápasu otočili. Adam Knobloch a Vitinho vstřelili dvě branky do přestávky a po změně stran pak domácí ovládli hru, Michal Holý a znovu Vitinho potvrdili postup favorita do finále.

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 4:1 (2:1)
Branky: 15. Knobloch (Mikuš), 19. Vitinho (Mikuš), 31. Holý (Vnuk), 33. Vitinho (Mikuš) – 12. Sita (Homola)
Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Fořt) – Rešetár (C), Holý, Křivánek, Vnuk – Mikuš, Knobloch, Vitinho, Kozár – Kaká, Rick, Buchta. Trenér: Marek Kopecký
SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Sita, Míča, Kuchta, Homola (C) – Sandeckij, Havrda, Křemen, Vaktor – Brychta, Sláma, Kodackij, Ševčík. Trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Černý, Nešněra
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700