Autor: Martin Kameník, Foto: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 3.2.2020

Radim Záruba sehrál v úvodním duelu futsalové kvalifikace o postup na MS velkou roli. Nejprve neproměnil dvě velké šance, následně po faulu na jeho osobu proměnil penaltu Tomáš Koudelka. „Rozhodla první branka, Slovinci poté otevřeli hru a nám se hrálo mnohem lépe,“ hledal rozhodující momenty zápasu futsalista pražské Slavie.

Radime, vstup do kvalifikace o MS v Litvě se povedl podle představ, souhlasíš?
Přesně tak. Chtěli jsme první zápas zvládnout. Bylo to pro nás velice důležité utkání. Myslím si, že rozhodla první branka, kterou jsme dokázali vstřelit. Poté jsme přidali druhý a Slovinci museli hru více otevřít a změnit taktiku. To byla voda na náš mlýn, protože nám se hrajeme mnohem lépe, když s námi soupeř hraje otevřený futsal.

Myslíš, že důležitým bodem celého duelu byla kompaktní hra českého týmu?
Myslím si, že ano. Soupeře jsme studovali téměř týden, protože jsme věděli, že první zápas může hodně napovědět, jak se skupina bude vyvíjet. Slovinsko má dva velice silné pivoty, takže jsme tomu přizpůsobili taktiku. Myslím si, že jsme ji splnili tak na 90 %.

Jak se ti hrálo ve čtveřici s Vnukem, Janovským a Holým?
Jan Janovský a Michal Holý jsou zkušení futsalisté. Hrají velmi dobře v obranné fázi, takže máte jistotu, když ztratíte míč, že nejste na hřišti poslední. Tomáš Vnuk je teď ve velmi dobré formě. Díky němu jsme měli velké šance ve druhém poločase. Věřím, že to potvrdí v dalších zápasech a střelecky se přidáme i my s Janem Janovským. Teď je to na nás. (úsměv)

Měl jsi ve druhém poločase dvě velké šance, které jsi neproměnil, mrzí tě to?
Je to škoda. Chtěl jsem obě situace řešit v rychlosti. Možná kdybych byl trochu klidnější, nebo si počkal na svou silnější nohu, tak by to bylo lepší. Bohužel jsem neproměnil. Pro nás jsou ale nejdůležitější tři body do kvalifikační tabulky.

Jak bylo těžké bránit slovinskou power-play?
Na jejich hru v power-play jsme se úplně nepřipravovali. Měl jsem nějaké zkušenosti, když jsem hrál s ERA-PACKem Ligu mistrů. Takže jsme si to zvládli pohlídat. Inkasovaný gól byl spíš dílem náhody než nějaké sehrané akce. Takže jsme v defenzívě nepropadli.

Hrál jsi před brněnským publikem, jak jsi vnímal podporu v hale ve Vodově ulici?
Slyšel jsem podporu během celého zápasu, za což jsem pochopitelně moc rád. Těšil jsem se sem domů do Brna. Trochu mě akorát mrzí položená palubovka, protože parkety jsou tady rychlejší, což by mi možná vyhovovalo více, ale nedá se nic dělat. Podmínky jsou tu pro všechny stejné.

Co čeká na český národní tým v následujících hodinách?
Teď před sebou máme nějaký čas na regeneraci. Na hotelu si poté dáme večeři a budeme mít s týmem krátké sezení u videa, kdy se budeme snažit připravit na zápas s Rumunskem. To bude další důležitý zápas, protože kdybychom utkání s Rumunskem ztratili, tak by úvodní výhra se Slovinskem byla v podstatě zbytečná. Nejdůležitější bude dobře zregenerovat a připravit hlavu na další zápas.

Jaká by byla nejlepší pozvánka pro diváky, aby přišli i na další zápasy?
Věřím, že při zápase s Rumunskem se přiblížíme k tomu, aby celá spodní část haly byla zaplněná. Rád bych fanoušky pozval do haly. První krok jsme zvládli, před námi jsou ale další dva. Tak ať nás diváci ženou za vytouženým postupem do Litvy.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700