Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.11.2020

Cennou remízu si z chorvatského Zadaru přivezli čeští reprezentanti do odvety baráže o mistrovství světa, která se bude hrát v úterý v Brně. Slávista Radim Záruba otevřel v desáté minutě po Vnukově přihrávce skóre, druhou branku pak přidal Lukáš Rešetár. Chorvati ještě do přestávky snížili a po změně stran vyrovnali.

Utkání se pro české futsalisty vyvíjelo velice dobře, Češi pozorně bránili a vyráželi do protiútoků. Svůj zatím nejtěžší zápas odchytal v brance Lukáš Němec, který zastoupil nemocného Ondřeje Vahalu. Záruba otevřel v desáté minutě skóre prudkou umístěnou ránou, druhý gól přidal o dvě minuty později po Vnukově průniku Lukáš Rešetár. Za Chorvaty těsně před přestávkou snížil z 10m penalty bývalý hráč Sparty Tihomir Novak.

Po přestávce mohl Novak vyrovnat, Němec mu ale krátkou penaltu skvělým zákrokem chytil. Domácí vyrovnali ve 27. minutě, kdy se prosadil Djuraš. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna pak ubránili ještě chorvatskou přesilovku po Rešetárově vyloučení. Kapitán Slavie Jan Homola do hry nezasáhl.

Odveta se hraje v úterý v Brně od 18:10, rozhodující duel se odehraje před kamerami ČT Sport.

Chorvatsko – Česká republika 2:2 (1:2)
Branky
: 20. Novak (10m pen), 27. Djuraš – 10. Záruba (Vnuk), 12. Rešetár (Vnuk)
Chorvatsko: Primič (Luketin) – Kanjuh, Jelovčič, Perič, Postružin, Matoševič, Čekol, Djuraš, Novak, Suton, Horvat, Suton II
Česká republika- Němec – Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk, Baran, Vokoun, Záruba, Křívánek, Slováček, Koudelka, Homola.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700