Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Ivana Hošková   Vloženo dne: 18.9.2021

Česká futsalová reprezentace odehraje v neděli od 15 hodin klíčovou bitvu o postup ze základní skupiny MS 2021 v Litvě. Jejím soupeřem bude Vietnam, zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport. Před utkáním přinášíme rozhovor se slávistou Radimem Zárubou.

Jak se cítíte před nedělním zápasem s Vietnamem o postup ze skupiny?
Teď už se cítím dobře fyzicky, i když to bylo den po zápase s Brazílií náročné, nejenom že nás utkání stálo hodně sil, ale museli jsme se ráno přesouvat a cestovat do Kaunasu. Ale zvládli jsme to a teď už je to lepší a zítra to bude ještě lepší.

Jak se díváte na postupovou matematiku, stačí vám neprohrát, ale předpokládám, že budete chtít hrát na výhru.
Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, pro nás se tím nic nemění, budeme chtít zvítězit za tři body a postoupit z druhého místa.

Co váš soupeř? Kdy vidíte největší sílu vietnamského týmu, čím by pro nás mohli být nebezpeční?
Měli jsme zatím jen dvě videa, teprve se s nimi seznamujeme. Jsou rychlí, důrazní, silní na balonu a nedají metr prostoru. Bude to náročné, ale pokud budeme hrát náš chytrý futsal a dělat to, co máme, tak můžeme být úspěšní, a to třeba i rozdílem jako proti Panamě.

Našli jste na videu také nějaké jejich slabší stránky?
Brání osobně, s čímž se setkáváme u některých týmů i v lize, je potřeba si pomoci bloky, narážečkami, cukačkama, v tom by mohla být naše hlavní síla.


 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700