Vloženo dne: 2.1.2013

Čeští futsalisté vstoupí do roku 2013, jak se patří. Už začátkem ledna přiletí třetí nejlepší tým světa do České republiky. Výběr Itálie se postaví proti české futsalové reprezentaci ve dvou utkáních. Několikanásobní medailisté z mistrovství Evropy a světa přijali pozvání České republiky a 8. ledna se představí ve východočeské Chrudimi. O den později proběhne druhé utkání v Kladně. Silný soupeř z jihu Evropy bude pro české hráče velkým oříškem. Naposledy do Itálie putovali bronzové medaile z listopadového MS 2012 v Thajsku, kde svého soupeře, kterým byla Kolumbie, nenechali ani jednou skórovat. O první úspěch futsalistů od Středozemního moře ovšem nejde. Ve své sbírce mají Italové také světové stříbro, dvě bronzové a jednu stříbrnou medaili z mistrovství Evropy a v roce 2003 usedli dokonce na evropský futsalový trůn.

Na přátelské mezinárodní dvojutkání se soupeřem světové třídy se těší i trenér Tomáš Neumann, který musí stejně jako kouč Italů připravit svůj tým na březnovou kvalifikaci na ME 2014. Už nyní je však jisté, že český kádr prodělá po světovém šampionátu hned několik změn. „V utkání proti Itálii chci určitě vyzkoušet nové hráče. Šanci dostane Petr Oliva, kterého jsem kvůli zdravotním problémům nenominoval na MS a Marcel Rodek, který už delší dobu ukazuje svoji formu v Chance Futsal lize.“

Mimo Petra Olivy a Marcela Rodka se v českém reprezentačním dresu představí po devítiměsíční pauze i jedni z nejzkušenějších futsalistů, kterými jsou bezesporu bratři Marešové. Michal i Roman Marešovi jsou již několik let hráči FK ERA-PACKu Chrudim. V barvách České republiky se představili naposledy v baráži o postup na MS 2012, kde se Čechům podařilo poslat domů tým Slovinska a zajistit si tak účast na světovém šampionátu v Thajsku.

O významu obou duelů svědčí i obsazení rozhodčích. Do České republiky přijede sudí až ze Španělska. Jak se český tým vyrovná se svým soupeřem, mohou diváci sledovat i na obrazovkách České televize, kde bude 9. ledna odvysílán záznam duelu z Chrudimi. Doposud se utkal český tým s výběrem Itálie celkem třiadvacetkrát. Zda se Čechům podaří najít na italské futsalisty recept a připsat si do statistik třetí výhru, mohou čeští fanoušci sledovat ve Sportovní hale Města Chrudim nebo v Městské sportovní hale Kladno.

Přátelské mezinárodní dvojutkání Česká republika x Itálie

8.1. 2013 19:00h. - Sportovní hala Města Chrudim
9.1. 2013 18:00h. - Městská sportovní hala Kladno
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700