Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 29.5.2013

Během včerejšího dne se rozhodovalo o pořádání futsalového MS 2016. Česká republika v čele s FAČR podala kandidaturu, dostala se až do finále výběrového řízení, zde však neuspěla a šampionát bude pořádat Kolumbie. Veliká škoda. Mimo marketingového a PR prospěchu pro celý český futsal, mohl být domácí šampionát vyvrcholením pro celou jednu reprezentační generaci českých hráčů, v čele s bratry Marešovými. Při všech negativech, které neúspěšná kandidatura má, se však objevuje i jedno pozitivum, a to že při dalším skládání našeho reprezentačního výběru, se realizační tým bude moci více soustředit na sportovní výkonnost, a ne na zásluhy.

K neúspěšné kandidatuře se na oficiálním webu Fotbal.cz objevila tato zpráva:

O tom, že Česká republika nezískala pořadatelství futsalového MS 2016 rozhodlo dnešní jednání Výkonného výboru FIFA na Mauritiusu, které přidělilo MS 2016 do Kolumbie.

O pořadatelství se na počátku procesu ucházelo 7 zemí, Kolumbie a ČR se postupně dostaly až do finále. FAČR kandidoval na některou z kategorií MS FIFA vůbec poprvé v historii.

„Nejsme z rozhodnutí nadšeni, protože o šampionát jsme velmi usilovali a kandidatura nás stála spoustu snahy a rok práce, ale bereme to jako vklad do příští kandidatury,“ připomněl šéf české kandidatury Petr Fousek nedávné získání finalového turnaje Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, které se také podařilo až napodruhé.

„Pro rok 2020, kdy se koná další MS ve futsalu, je prioritou FAČR pokusit se získat zápasy EURO 2020, ale máme ještě dost času vše vyhodnotit,“ potvrdil předseda FAČR Miroslav Pelta zájem FAČR ucházet se trvale o velké akce evropského i světového významu.

„Práce na přípravách a kandidatuře nás hodně poučily a obohatily, chtěli jsme navázat na úspěšné futsalové EURO z Ostravy v roce 2005, ale ve futsalovém boomu chceme každopádně pokračovat,“ doplnil předseda Komise futsalu FAČR Otakar Mestek.

Futsal je v rámci FAČR úspěšným odvětvím, reprezentace ČR ve futsalu se probojovala 3 x za sebou na MS a 7 x v řadě na ME, získala 2 x bronz.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700