Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 30.5.2014

Česká futsalová reprezentace na všech třech úrovních („A“, „21“ a „19“) najíždí od nové sezony 2014/15 na nový systém. Cílem je provázat spolupráci všech tří reprezentací a zajistit přísun kvalitních a perspektivní futsalistů pro budoucí využití v A-týmu.

Komise futsalu FAČR odsouhlasila svůj záměr na posledním zasedání, kde byly ukončeny mandáty realizačních týmů u reprezentací do 21 a 19 let. Nově bude šéftrenérem, který bude zodpovídat za fungování systému u všech tří reprezentací, současný kouč A-týmu ČR Tomáš Neumann.

„Všem dosavadním členům realizačních týmů u mládežnických reprezentací velice děkuji za odvedenou dlouholetou práci ve prospěch českého futsalu. Velice si jí vážím,“ zdůraznil předseda Komise futsalu FAČR Otakar Mestek a dodal: „V návaznosti na zkušenosti z vyspělých zahraničních asociací a také na současnou tuzemskou situaci, jsme se rozhodli dát šanci novému modelu.“

Systém je jednoduchý. Každý tým bude mít tři futsalové trenéry, maséra a doktora. „Očekávám koncepční práci všech tří realizačních týmů. Devatenáctka i jednadvacítka bude trénovat a hrát stejný futsal jako áčko. Přechod z jednotlivých kategorií nesmí být pro hráče šokem,“ prozradil nový šéftrenér Tomáš Neumann a pokračoval: „Plán je tedy koncepční a za druhé jde o to, že v každém realizačním týmu budu mít tři trenéry – trenér asistent, trenér kustod a trenér vedoucí. Půjde o kluky, kteří futsal hráli nebo hrají a mají s ním dlouhodobé zkušenosti. Jejich hlavním úkolem bude, aby přivedli do futsalu nové hráče. Nehledám však kvantitu, ale kvalitu. Chceme hráče, kteří se neprosadí ve velkém fotbale nebo v mládežnickém fotbale.“

Složení realizačních kádrů by mohlo být známo v půlce června. „U áčka se nic měnit nebude. Začínám tvořit realizační týmy pro jednadvacítku a devatenáctku. Hledám vhodné kandidáty. Trenéři musí splňovat určitá kritéria. Musí mít znalost evropského futsalu a momentálních trendů. Všichni tři musí chtít hledat hráče mimo futsalové prostředí. Třetím kritériem je, že se musí zkvalitnit práce a komunikace s jednotlivými kluby,“ říkal Neumann.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700