Autor: ČR repre- facebook, Foto: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 24.3.2019

Českou reprezentaci U19 čeká boj o postup na mistrovství Evropy. V nominaci trenéra Martina Brůny jsou také dva slávisté - Jan Žežulka a Zdeněk Sita. Právě druhý jmenovaný poskytl před turnajem rozhovor facebookové stránce české futsalové reprezentace U19, který přinášíme i vám. 

Ahoj, Zdendo,v první řadě gratulace k juniorskému titulu mistrů ligy U17 s SK SLAVIA PRAHA. Jaké byly nebo ještě jsou pocity??
Ahoj, děkuju moc. Tak pocity byly skvělý, od začátku jsme si šli za tím, že chceme vyhrát titul a to se nám taky povedlo, i když nám v posledním kole pomohl Hodonín a Brno.

Tobě se také podařilo zařadit se mezi hráče, kteří jsou ve svém věku v širší nominaci svých ligových A týmů. V pár utkáních jsi dostal šanci si zahrát... mysliš,že zužitkuješ nabrané zkušenosti v nadcházejíci kvalifikaci na UEFA futsal EURO?
Je to tak no, párkrát už jsem naskočil a snažil jsem se to odjezdit nejlíp, jak to jde. Jinak trénuju s týmem skoro pořad, takže se snad projeví nějaké zkušenosti a okoukáváni od lepších.
 
Když je řeč o kvalifikaci na EURO a měl by jsi mluvit sám za sebe,jsi připravený? Je nějaká nervozita ? Těšíš se??
Tak já osobně se tam těším hrozně moc. Myslím, že připraveny jsem, odpočinutý taky a nervozita si myslím, že teprve přijde, ale nesmí být veliká, aby to nedopadlo jako první zapas v Portugalsku.

O repre U19 se říká, že jste skvělá parta a myslim,že i dosud podávané výkony (až na nějaké vyjímky  ukazují, že jste i skvělý tým. Jak to cítíš Ty? A jak by jsi repre tým U19 charakterizoval,teď těsně před odletem na kvalifikaci?
Máme skvělou partu, která táhne za jeden provaz a to je to nejdůležitější! Během toho roku se nám nepovedl jeden turnaj, kde to pořádně nikomu nešlo a bylo dobře, že to přišlo před kvalifikací. Před měsícem jsme si ukázali, že se dá hrát i s Portugalcema, kde jsme v druhým zápase akorát měli problém, se kterým se trápíme už delší dobu, a to je koncovka.
Jinak si myslím, že tým má velikou sílu a my si teď věříme a jedeme se poprat o nejlepší výsledky.

V úterý odlétáte do Moskvy,čeká Vás zde nelehký,ale ne nemožný úkol, vyhrát skupinu a postoupit na historicky první EURO U19. Je něco, co by jsi rád vzkazal fanouškům?
Tak fanouškům bych vzkázal, aby nám i přes tu dálku fandili, protože podporu budeme potřebovat a my uděláme všechno pro to, abychom přijeli domů s tím, že jsme postoupili!

Zápasy ČR U19 v rámci kvalifikace v Rusku:
středa 27.3. ČR - Řecko 15:00 6:4
čtvrtek 28.3. ČR - Bělorusko 15:00 3:3
sobota 30.3. ČR - Rusko 17:30
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700