Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 1.4.2019

Ve VARTA futsal lize už jde o všechno, vítězové budou slavit, poraženým sezona končí. Slavia vstupuje do play-off ze čtvrtého místa proti pátému týmu tabulky – Interobalu Plzeň toto úterý od 20 hodin v Edenu. Stejní soupeři se utkali v této fázi soutěže také před třemi a dvěma lety. Červenobílí byli tehdy v obou případech úspěšní a západočeský klub vždy po dramatické sérii vyřadili. Tyto souboje pamatuje reprezentant Radim Záruba.

Můžeme se ještě vrátit k poslednímu utkání proti Mělníku, jak jste s ním byl spokojený?
Nechce se mi to moc hodnotit, už o nic nešlo, neměli jsme se kam posunout, Mělník taky ne. Odehráli jsme to, náš přístup ideální nebyl, teď je tu play-off, na které se musíme plně soustředit. Je to nejdůležitější část sezony.

Základní část vyhrály Teplice, na druhém místě Sparta, až třetí je Chrudim, co tomu říkáte?
Takhle se to vyvinulo a skončilo. Play-off se hraje na tři vítězné série, na tři vítězné zápasy, bude to něco jiného. Mám nejvíc známých v Chrudimi, takže hned po Slavii to nejvíc přeju jim.

Slavia už dvakrát Plzeň v play-off vyřadila, vy jste u toho jednou byl, jaké na to máte vzpomínky?
Pozitivní, když jsme s nimi hráli, tak jsme došli až do finále, kéž bychom to zopakovali. Musí zabrat Martin Směřička, který říkal, že je na play-off specialista, že v něm dává branky. To je samozřejmě vtip, makat musíme naprosto všichni.

S Plzní jste letos vyhráli venku a remizovali doma, co bude důležité v tom prvním zápase play-off?
Myslím si, že první gól, protože ten, kdo ho inkasuje, bude muset hru otevřít. Pro nás bude stěžejní cestovat do Plzně s vítězstvím.

Co bude muset Slavia udělat dobře, aby postoupila?

To je jednoduché – vyhrát tři zápasy! Je jedno, jakým způsobem. Ukáže se, jak jsme na to připravení. Věřím, že to zvládneme co nejrychleji, abychom měli co nejvíce času na semifinále.

V čem je play-off hlavně jiné? Někdo tomu dokonce říká i jiný sport…
Každý, kdo sportuje, to ví. Je to stejné jako u ledního hokeje. Jede se jen na výhry, na skóre vůbec nezáleží. Věřím, že fanoušci přijdou na všechny zápasy a hlavně že dorazí sem do Edenu. Budeme jejich pomoc potřebovat.

Co se dá o Plzni říct, co se dá od nich čekat?
Plzeň má dvě vyrovnané čtyřky, mají je velice dobře sehrané, těží z dobré kombinace. Hrají v tomto složení snad celou dobu. Velkou posilou je kapitán Lukáš Rešetár, který se dostává do formy. Jejich první čtyřka je díky němu velice silná, bude to těžké, ale musíme tomu čelit týmovostí, bojovností a vůlí po vítězství. Věřím, že na konci série se budeme radovat my.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700