Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 11.4.2019

Srbská futsalová reprezentace zaznamenala ve středu večer hodně zvučný výsledek, když v přípravném utkání porazila Brazílii 3:0. Před zaplněnou halou v Niši se skvělým výkonem předvedl slávista Marko Pršič – dvě branky vstřelil a na tu třetí nahrál! Nejprve v 16. minutě dorazil vyražený míč po přímém kopu, pak ve 32. minutě připravil zpětnou přihrávkou asistenci Draganu Tomičovi a ve 39. minutě se trefil při power-play Brazílie přes celé hřiště do prázdné branky, když před tím vybojoval míč.

„Byl to nádherný zážitek, který umí nabídnout asi jenom futsal. Před zápasem jsme věřili, že můžeme něčeho dosáhnout, udělat radost 6 tisícům diváků v hale. Náš brankář Aksentijevič skvěle zachytal, stejně tak dobře zahrál i náš špílmachr Boba Rajčevič. Dát dva góly Brazílii a ještě přidat asistenci, to je jako sen. Jsem hodně šťastný, ale ten zápas je za námi. Odveta se hraje v Bělehradu v místní aréně, čekají 10 až 12 tisíc diváků, Brazílie určitě nebude chtít dvakrát prohrát, ale my do toho půjdeme zase naplno!“ řekl spokojený Marko Pršič našemu webu.

Do utkání zasáhl také Markův spoluhráč ze Slavie Marko Radovanovič.

Dařilo se také slovenské reprezentaci, která stejným výsledkem 3:0 porazila v Levicích Egypt. V druhém utkání se stejným soupeřem remizovali Slováci 3:3. Byli u toho slávisté Marek Karpiak a Martin Směřička.

Pevně věříme, že Marko předvede svoji střeleckou formu také proti Plzni v play-off. Slavii čeká v pondělí 15. dubna zápas v Plzni a pak třetí utkání v Edenu ve středu 17. dubna od 20 hodin!

Co řekl webu eFutsal.cz?

Jak velkým zážitkem je porazit Brazílii, která hrála v plné sestavě?
Jsem rád, že jsem v hale, kde bylo 6.000 diváků, pomohl k výhře 3:0 dvěma góly a u dalšího jsem asistoval. Je to úžasný pocit! Před 2 měsíci vyhrála Brazílie v Portugalsku 6:1 a 4:0 v téměř stejné sestavě, tehdy jim chyběli jen Pito a Diego. Nám v sestavě scházel kapitán Perič a také Kocič, dva možná nejlepší hráče srbské futsalové historie.

Jaká byla reakce srbských médií?
Po Euru 2016, které se hrálo v Bělehradě, šel zájem médií o futsal výrazně nahoru. A od našeho 4. místa na Euru jsou tyto zápasy nejsledovanější za poslední roky!

Podaří se vám podobný výsledek zopakovat i v odvetě?

Před prvním zápasem jsme nevěřili, že bychom mohli dosáhnout něčeho velkého. Ale po několika minutách jsme cítili, že by to mohlo vyjít, navíc naši fanoušci byli skvělí! Druhý zápas budeme muset hrát na 110%, utkání proběhne v bělehradské aréně a podle médií může přijít 10 - 12 tisíc fanoušků. Může se stát cokoliv.

V srbském týmu je hodně hráčů ze zahraničních soutěží. Ptají se vás na Slavii a na kvalitu české ligy?
Ovšem, mluvíme o podobných tématech často, měníme si zkušenosti. Máme jen dva hráče ze srbské ligy, ostatní působí v jiných zemích. Vyprávím o Slavii i o vaší zemi jen to nejlepší, stejně tak o české lize a kultuře. Praha má v mé zemi velmi dobrou pověst!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700