Autor: eFutsal.cz   Vloženo dne: 17.9.2020

Novou tváří v reprezentačním áčku, které se v pátek sejde na soustředění v Plzni, je kapitán pražské Slavie Jan Homola. Hráč, který si na první nominaci do repre musel počkat do svých 26 let, si může pomalu balit a vyrazit směrem do západočeského města. Ještě předtím jsme si s ním popovídali právě o této nominaci, za kterou bude muset sám sobě, jako pokladník Slavie, vyměřit poplatek do klubové pokladny.

Honzo, gratulujeme k nominaci, jaké byly tvé první pocity, když ses o ní dozvěděl?
Děkuji za gratulaci. Musím říci, že jsem to nečekal, takže jsem z toho byl lehce zaskočený. Ale samozřejmě jsem byl velmi rád.

Měl jsi to v hlavě už od mládí tak, že pro hráče je repre nejvíc?
Určitě. Reprezentovat svou zemi je čest pro každého sportovce a já nejsem výjimkou. Už v juniorském věku pro mě byly nominace do reprezentací U19 a U21 vždy velkou odměnou a novou motivací do další práce. Ale tohle je něco jiného, tohle je TOP level!

Nemrzí tě z toho pohledu fakt, že po zrušení zápasů proti Srbsku půjde "jen" o soustředění?
Je škoda, že se zápasy neodehrají, je to vždy lepší, než jen trénovat. Navíc pro mě z osobního hlediska by to bylo měřítko a srovnání, jestli na takovou úroveň mám. A měl bych o motivaci víc, ve Slavii jsme měli dvě sezóny pár srbských reprezentantů. Když nad tím teď tak přemýšlím, tak je možná lepší že se nehraje (se smíchem).

Kolik tě tvá nominace do reprezentačního áčka bude stát do hráčské pokladny ve Slavii?
Hned v týdnu po zveřejnění nominace jsem klukům do šatny objednal občerstvení. Třeba Radim Záruba snědl sám dvě velké pizzy, a ještě nadával, že je toho málo. Jinak hráčskou pokladnu ve Slavii mám pod palcem já, takže si tam budu muset nějakou částku napsat sám. Nebo možná o tom nechám hlasovat starší hráče, o kolik mě budou chtít oškubat. Ale určitě klukům ještě něco do pokladny přihodím.

Ty máš za sebou v lize spoustu sezón, máš tedy široký rozhled. Je v repre někdo, koho třeba blíž neznáš?
Určitě Honza Janovský. Tím, že hraje dlouhodobě v Polsku, tak jsme proti sobě ani nikdy nehráli. S ostatními kluky se znám z ligy jako soupeř.

Už víš, s kým budeš bydlet na pokoji? Bude to klubový kolega Radim Záruba?
To ještě nevím. Musím říci, že jsme to spolu s Radimem ani na tréninku neřešili. Tím, že jedu poprvé a kluci už spolu jezdí dlouhou dobu, tak určitě mají vytvořené dvojičky. Takže já se přizpůsobím.

Je to sice "jen" soustředění, ale jedeš na akci s nějakým cílem?
Jedu tam hlavně s velkou pokorou. Všichni kluci co jsou nominovaní, jsou špičkou českého futsalu. Hráči s mnoha zkušenostmi. Já se budu snažit hrát a trénovat, jak jen nejlíp to v daný okamžik půjde. A ukázat, že na to mám.

eFutsal.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700