Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 23.2.2022

Matěj Habart, jeden z talentovaných mladých juniorů Slavie, se již delší dobu připravuje s áčkem, nasbíral už šest startů v 1. Futsal lize. Naskočil také do dvou utkání za reprezentační výběr do 19 let proti Francii, ve kterých vstřelil dvě branky. Nyní je v nominaci reprezentace ČR U-19 pro kvalifikaci o Mistrovství Evropy.

Jaké máte vzpomínky na dva hodně odlišné duely s Francií?
Byly to dva skvělé zápasy a velké zkušenosti pro nás. Francouzi na tom byli výborně pohybově, myslím si, že nás před prvním utkáním trochu podcenili. My jsme byli správně nahecovaní, měli jsme tak šest, sedm šancí, ze kterých jsme dali pět gólů. Tohle bylo super. Druhý zápas na nás vletěli a nic nepodcenili, byl to úplně jiný futsal.

V prvním zápase jste dal dvě branky, je to zatím největší úspěch vaší futsalové kariéry?
Je to zatím asi největší úspěch, asi na stejné úrovni jako hrát ligu, ale reprezentace je přece jenom nejvíc. Je jedno, v jaké je to kategorii. Užil jsem si to celý sraz a se dvěma góly jsem samozřejmě spokojený.

V druhém zápase vám Francouzi skoro nepůjčili míč, jaké tohle bylo?
Individuálně byli někde jinde, my jsme hráli osobní obranu a snažili se je chytat. Ale oni byli lepší a přejeli nás.

Na začátku utkání kvůli technickým problémům nezněly hymny. Francouzi zazpívali tu svoji hodně nahlas, co jste si říkali v tu chvíli vy?
To byl zážitek, respekt vůči tomu, jak se oni zachovali. Zničehonic ukázali, jak jsou na svoji zemi hrdí. My jsme se pak ale také nedali zahanbit.

Ve Slavii dostáváte prostor hlavně v závěru zápasů. Je to předem dané, nebo záleží na vývoji utkání?
Je to vždy na trenérovi, je to jeho volba. Já jsem vděčný za to, že se mohu celý týden s áčkem připravovat, sbírám zkušenosti. Kluci mi hodně radí. Na konci týdne je to pak třešnička na dortu, když si připíšu nějaké minuty a naskočím do ligového zápasu.

Teď vás čeká Olympik Mělník…
Všichni víme, jak to posledně v semifinále poháru dopadlo, byl to napínavý zážitek, já jsem rád, že jsem to mohl zažít z lavičky. Doufám, že v pátek to bude ve větším klidu.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700