Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 17.9.2022

Dvacetiletý slávistický odchovanec Tomáš Kuchta se postupnými kroky propracoval k pevnému místu v sestavě červenobílých. Mladý futsalista navíc dostal pozvánku do reprezentační jedenadvacítky. Sám si je vědom toho, že ho čeká ještě spousta práce. Nabídnuté šance si velice váží.

Vaše branka pomohla Slavii k postupu v Poháru SFČR. Jednoduché utkání to nebylo, viďte.

My jsme si to sami udělali těžké, věděli jsme, že to budou velice dobří fotbalisté a budou hrát s maximálním nasazením. Nakonec to dobře dopadlo, ale nedali nám nic zadarmo. Ten můj gól? Šli jsme dva na jednoho a narazili jsme si míč, pak jsme šli sami na brankáře, Lukáš Kuča mne dobře viděl a nahrál mi to před prázdnou branku. Vyřešili jsme to dobře.

Chvíli před tím jste v podobné šanci vystřelil hodně mimo bránu, co se tam stalo?

To nevím, říkal jsem si, co jsem to vlastně nakonec udělal. Byl jsem tam sám ze strany, udělal jsem to nejhůř, jak to šlo. Naštěstí jsme to napravili.

Do zápasu naskočilo asi nejvíc mladých hráčů za poslední dobu, nepřipadali jste si jako na zápase juniorky?

My jsme dlouho dopředu věděli, že všichni dostaneme šanci a sestava se hodně protočí. Nakonec to bylo trochu vidět, nebyli jsme ještě tolik sehraní a chyběly nám takové ty potřebné automatismy. Jsme mladí, musíme se to naučit a takové zápasy odehrát. Soupeř nám to vůbec neulehčil. Nakonec to byl pro nás dobrý zápas.

Co jste říkal na výkon Termitů Loket?
Překvapili mne. Vážně dobré to bylo, od fanoušků až po jejich hráče. Bylo vidět, že se na to připravili a že se na to těšili. Hráli vážně dobře. Mohli by působit určitě výš.

V této sezoně jste zapadl do druhé čtyřky Slavie, co tomu říkáte?
Z mého pohledu jsem opravdu rád, že jsem se do druhé čtyřky dostal, a vážím si toho. Je to možná trochu i tím, že jsou někteří kluci zranění. Důvěry trenérů si ale cením. Až na ty výsledky jsem osobně spokojený. Doufám, že to tak bude pokračovat.

Dostal jste pozvánku do U21, jak jste to dozvěděl?
Já jsem to vůbec nevěděl předem, dozvěděl jsem se to od kamarádů, kteří mi nominaci poslali. V první chvíli jsem tomu nemohl věřit. Jsem za to hrozně rád, nikdy jsem v reprezentaci nebyl. Každý to chce zažít, každý chce mít reprezentační dres na sobě. Doufám, že se na kempu ukážu v dobrém světle a budou mne brát s sebou častěji.

Budete před tím nervózní? Znáte všechny hráče z týmu?
Ne, to ne, já se na to těším, jedeme tam s Honzou Žežulkou a Zdeňkem Sitou. Já jsem proti těm ostatním klukům hrál v juniorkách, ale osobně se neznáme. Uvidíme, jaké to bude. Jak říkám, těším se moc.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700