Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 19.10.2022

Trenér Slavie Zdeněk Sláma mohl v Plzni do hry poprvé v letošní sezoně vyslat svého jmenovce Zdeňka Situ, který se zotavil z nepříjemného zranění, které utrpěl na akademickém mistrovství světa. Jak viděl utkání s Interobalem, co říká na své nové ještě mladší spoluhráče a jaké si přivezl zážitky z turnaje U21 v Chorvatsku?

Jak jste prožíval návrat do hry po tak dlouhém zranění?
Jsem moc rád, že jsem zpátky. Byl jsem po delší době takhle dlouho zraněný. Mám radost, že jsem v plné síle.

Jaký byl zápas v Plzni pro vás osobně?
Po fyzické stránce to pro mě bylo hodně náročné. Vrátil jsem se z reprezentačního srazu, kde jsme sice odehráli tři zápasy, ale kondičku stále nemám takovou, jakou bych potřeboval. Ale hrálo se mi dobře, necítil jsem velký tlak. Chtěli jsme tady vyhrát a myslím si, že jsme nepodali špatný výkon. Náš největší problém je proměňování šancí, to nás zase zbrzdilo.

Dostali jste pár hodně smolných branek, není to škoda?
Je to škoda, ale také jsme mohli pár podobných dát. Prostě takhle to dopadlo. Už s tím nic neuděláme.

Můžeme se zeptat na turnaj jedenadvacítky v Chorvatsku? Tam jste dal gól USA, to se počítá ne? Jaký to byl turnaj?
Samozřejmě, že se to počítá, ale byl bych raději, kdyby můj gól přispěl k výhře. Turnaj byl hodně kvalitní, hráli jsme s USA U25, Francií U23 a Slovinskem U21. Na Američanech byla vidět zkušenost, měli tam několik hráčů z mistrovství světa. Byl to náročný turnaj, my jsme na něm měli mladý tým, ještě jsme nebyli tolik sehraní.

Jste už v jedenadvacítce nejstarší, jaký je to pocit?
To už jsem. Ale v mé roli jsem ty své zkušenosti na turnaji tolik neukázal, spíš naopak se mi tam moc nedařilo. Bylo to možná tou dlouhou pauzou, snad se to brzo zlepší.

Nejste už nejmladší ani ve Slavii, kde naskakuje do hry Lukáš Kuča a Filip Tilinger. Co jejich výkonům říkáte?
V Plzni předvedli kluci výborný výkon. V sedmnácti naskočili do tak těžkého zápasu, bylo to parádní a jen tak dál. Oni jsou odvážní i na tréninku, hodně si dovolují jeden na jednoho a my to po nich i chceme. Je to super věc, že mají možnost hrát.

V pátek čeká Slavii televizní zápas na palubovce Chrudimi. Bude to podobně těžké jako v Plzni?
O kvalitě Chrudimi ví úplně všichni. Navíc hrajeme u nich, kde se nám dlouhodobě nedaří. Je potřeba se dobře zregenerovat, máme v týdnu hned tři zápasy. Uvidíme, jak se tam utkání bude vyvíjet, určitě do něj půjdeme stejně odvážně a určitě se pokusíme jim sebrat nějaké body.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700