Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 20.10.2022

Trenér Zdeněk Sláma neváhal ani proti vicemistrovi z Plzně vyslat do hry své nejmladší svěřence. Po zápase si pochvaloval přístup a předvedenou hru, i když byl samozřejmě zklamaný z výsledku a laciných inkasovaných branek. Od svého týmu očekává, že také v pátek v Chrudimi půjde do střetnutí bez zbytečného respektu.

Co na výkon v Plzni říkáte?
Byl to pěkný zápas. Bylo to bojovné a v dobrém tempu. Bál jsem se, jak to kluci po té delší pauze zvládnou, protože jsme neměli hodně dlouho pořádný trénink. Kluci byli na reprezentaci, nebyli jsme kompletní. Ale vůbec to tak nevypadalo, zvládli jsme to fyzicky a jakžtakž i takticky. Samozřejmě, že tam nějaké chyby byly, ale Plzeň je kvalitní soupeř. S hrou jsem spokojený.

Inkasovali jste rychlý vlastní gól, srazilo vás to?
Já bych neřekl, že srazilo. Ale je samozřejmě škoda, že to přišlo tak rychle. Byl to vlastňák, ale kdyby ten míč prošel, tak tam byl plzeňský hráč a zakončoval. Pak jsme měli ale šance, když jsme se poměrně dobře dostávali z jejich napadání. Musím se na zápas ještě pořádně podívat na videu.

Do hry jste opět vyslal mladé hráče Tilingera a Kuču, jak jste s nimi spokojený?
To je další věc, která se mi líbila. Uvedli se celkem dobře. Nějaké chyby tam jsou, ale to je v jejich věku normální. Jsem moc rád, že si zahráli, vyzkoušeli si to. Zahrál si vlastně celý tým.

Co inkasované branky, neopakují se tam stejné chyby?
Na můj vkus dostáváme strašně moc gólů z rohů. Už od prvního zápasu jsme snad pokaždé inkasovali takový gól. To je špatné. Poslední dvě branky byly po velkých chybách, byly tam už větší díry po prostřídaní.

Do hry se vrátil Adam Vondráček, jak hodnotíte jeho výkon?
Adam byl super, v některých situacích nás podržel tak, jak to má být. Plzeň měla víc šancí, ale na to, že Adam byl po zranění a dlouho nechytal, tak podal dobrý výkon.

V pátek vás čeká na své palubovce Chrudim, co čekáte od zápasu tam?
Myslím si, že to bude podobné, bude tam jiná taktika, ale půjdeme do toho stejně. Budeme se snažit hrát svoji hru. Občas ale budeme muset jít víc do pohybu a zvýšit nabídku pro hráče s míčem. To by nám Chrudim snadno brala balóny. Na zápas se těšíme, pokud do toho půjdeme se stejným nasazením jako proti Plzni, tak si myslím, že to dopadne dobře a pro naše mladé hráče to bude další obrovská zkušenost.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700