Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.11.2022

Základem téměř každého futsalového úspěchu je spolehlivý výkon brankáře. Adam Vondráček přispěl k postupu Slavie do finále Poháru SFČR řadou výborných zákroků. Na cestě pohárem má i svoji osobní velkou motivaci. Gólman také věří, že slávisté v pátek neusnou na vavřínech a potvrdí stoupající formu také na palubovce Démonů Česká Lípa.

Jak byste popsal své pocity po postupu do finále Poháru SFČR?
Jsem strašně šťastný, protože to byl hrozně těžký zápas. Zvládli jsme to morálem a vůlí. Všichni kluci zaslouží velké díky a klobouček před tím, jak jsme to ubojovali. Bylo to skvělé.

Jak náročná byla obrana power-play na konci zápasu, kdy jste drželi náskok?
Věřil jsem, že to zvládneme. Sparta má na power-play šikovné hráče, ale dělalo nám to problémy jen zezačátku, pak už jsme to dobře zavírali. Do velkých šancí jsme je nepouštěli. Jediné, co se dělo, že mě ostřelovali z lajn a z různých úhlů, tam to sice mohlo projít, ale naštěstí jsem to dokázat vždy včas zavřít nohama.

Jednou tam ale míč propadl a bylo to 3:4, nelekl jste se, že to ještě stihne soupeř vyrovnat?
To bylo složité, a opravdu mě napadlo, aby to nestihli ještě vyrovnat. Nikdo dlouho proti nám power-play takhle dobře nehrál. Ale zvládli jsme to. Jsme tam my.

Ve finále vás čeká stejně jako vloni Chrudim. Jak velký je to úspěch?
Je to lepší pocit než vloni, protože letos jsme měli silnější soupeře. Pro mě osobně je to velká motivace do další práce. V minulém ročníku poháru jsem v semifinále zklamal svým výkonem, tak doufám, že jsem to napravil. Teď ještě zbývá zvládnout finále.

Jak jste vůbec v kabině reagovali na to, že vám vypadlo několik klíčových hráčů ze sestavy?
Říkali jsme si, že musíme hrát stejně, protože ti hráči, kteří za ně naskočí, jsou stejně kvalitní. My častokrát vtipkujeme, ale pokud nastoupí i ti mladší kluci jako je třeba Tomáš Kuchta, tak to zvládnou na stejné úrovni.

Právě on ale nastupuje už pravidelně a dává důležité branky. Co jste říkal jeho trefě proti Spartě?
Je to super, jenom mu pořád všichni říkáme, že se musí vyvarovat zbytečných faulů. Zase asi čtyři na útočné polovině udělal. Když to ze své hry dostane pryč, tak si myslím, že bude ještě lepší futsalista.

Teď vás čeká zápas v České Lípě, nepodceníte nic?
Nesmíme usnout na vavřínech, Lípa je kvalitní soupeř, hrají spolu dlouho. Nedávno uhráli dobrý výsledek s Plzní. Nesmíme se nechat ukonejšit postupem do finále. Musíme do toho jít se stejným nasazením a bojovností.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700