Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.3.2023

Pokud nepočítáme hrajícího trenéra Zdeňka Slámu, pak je Martin Brychta nejstarším slávistickým futsalistou v kádru. Jak se ve své roli cítí? Jak se mu zamlouvá omlazený kádr a jaké cíle vidí před sešívanými před posledním zápasem v základní části a blížícím se play-off?

Jak hodnotíte poslední domácí zápas s Českou Lípou, který jste vyhráli vysoko 7:1?
Ono to vypadá z hlediska výsledku jednoduše, ale musím tým pochválit za to, jak jsme k tomu přistoupili. Převzali jsme od začátku tempo hry a nastříleli branky. O poločase jsme se pak dostali do takového klidného nastavení a po přestávce zápas kontrolovali. Tak by to doma v Edenu mělo vypadat.

Vy jste také přidal jednu branku, bylo to po trochu delší době, viďte.
Ano bylo to po delší době, ale před mým zakončením to výborně udělal Lukáš Kuča, já jsem to uklízel do prázdné branky, to by musel dát každý.

Ale i tak jste určitě rád, že jste to prolomil.
To samozřejmě, každý gól potěší. Já vím, že to byla Kučisova první ligová asistence, ale byla to taková přihrávka, která se musela doklepnout, stíhal mne navíc zezadu obránce.

Jakou budete mít v posledním kole v Ústí proti sestupujícímu Rapidu motivaci?
My máme před sebou zápas v Ústí, Sparta jede do Chrudimi a pokud tam neudělá vítězství, tak bychom mohli skončit třetí. O motivaci do posledního zápasu tak máme postaráno a určitě budeme chtít vyhrát. Bude důležité k tomu přistoupit s plnou koncentrací a dostat zápas co nejrychleji pod kontrolu.

S jakými ambicemi pak půjde Slavia do play-off?
Náš cíl pro play-off je jasný, chceme postoupit do semifinále. Uvidíme, na koho narazíme.

Jaká je pro vás osobně současná sezona, procházíte oběma čtyřkami, ze kterých stále vypadávají hráči a jiní se vracejí…
Já jsem překvapený, kolik jsem toho odehrál, přiznám se, že jsem to nečekal. Ale jsem za to rád. Vypadávají nám z toho kluci kvůli zraněním, musím tam vždy za ně naskočit. Každý zápas, ve kterém hraju, je pro mne pocta. Připomínám si tím, že sem stále patřím. Je to super.

V současné Slavii je hodně mladých hráčů, pamatujete někdy, že bych jich bylo tolik a dostávali tolik prostoru? Hrají i v základu.
Já mám v hlavě pořád to, když jsem byl ve Slavii mladý já. (úsměv) Teď už jsem tady vlastně nejstarší, takže je docela těžké takovou roli přijmout. Jsou tady opravdu hodně mladí a šikovní kluci. Ale jsem za to rád, protože si myslím, že tímhle směrem vede pro klub správná cesta. Slavia si vychovává mladé hráče a dává jim prostor. Pro každého z nich je to naprosto jiná zkušenost, když nastupují do zápasů, než kdyby s námi jenom trénovali.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700