Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.4.2024

Trenér Zdeněk Sláma byl po prvním semifinále zklamaný ze způsobu, jakým jeho svěřenci inkasovali branky. Potěšila ho power play a výkony mladých juniorů, z nichž hned tři naskočili do základní sestavy. Od druhého utkání očekává sebevědomější výkon.

Nechtěl jste přece jenom hrát první zápas série proti Plzni na šest hráčů?

Ne, to určitě ne. Nemáme na to upřímně ani fyzicky, když jsme tak hráli proti Chomutovu, tak už to bylo v závěru na velké riziko, zda branku dostaneme, nebo ne. Plzeň je navíc úplně jiný soupeř, využili by toho a skončilo by to ještě o mnohem víc branek. Na to teď nemáme.

Nakonec jste vstřelili šest branek. Plzeň ve čtvrtfinále nedostala ani jeden. Čekal jste jich tolik?

Myslím, že to nečekala ani Plzeň. Ale zase jsme deset branek dostali. Mrzí mne, že jsme nedali víc gólů ze hry. Věděl jsem, že power play hrajeme dobře a to jsme dnes znovu ukázali. Spíš mne mrzí ty branky, které jsme dostali, byly častokrát od obsazených hráčů. Kluci se střelcem nešli v souboji až do konce, to mne mrzí. Mohli jsme dostat méně branek a když už jsme power play sehráli takhle dobře, tak to mohlo být i víc dramatické. K tomu by bylo ale potřeba například takové nasazení jako v závěru série proti Chomutovu. Nebylo to prostě úplně ono.

Jakoby kluci nevěřili, že mohou vyhrát.

Přesně tak, nebylo to od začátku takové to správné nastavení, že Plzeň chci i tady potrápit a porazit jí. To tam prostě nebylo.

Jak bude důležité, aby toto nastavení bylo v domácím druhém zápase jiné?

Musíme jít do toho s maximálním nasazením. Když tam pustím mladé kluky, tak palubovku žerou. Tak ale musí být od všech hráčů. Myslím si, že někteří se do takového správného nastavení pro play-off v prvním zápase prostě nedostali. Nechci tím říct, že to vypustili, ale ten potřebný drajv tam prostě nebyl. To čekám od všech v druhém zápase v Edenu.

Jak hodnotíte výkony mladých juniorů ze zlaté devatenáctky?

Jsem strašně rád, s jakou odvahou to odehráli, nebáli se. U Lukáše Kuči to už všichni víme, jak umí zahrát, zase vstřelil branku. Ale když jsme nasadili Filipa Klabana a Aldiyara Kazbekova, tak také šlo hned vidět, že chtějí hrát, že nebojí, byla to paráda. Jsou to mladí kluci. Chci jim ukázat, že šanci ve Slavii mají, že ji budou dostávat. Počítám s nim i do druhého zápasu.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700