Autor: Slavia.cz   Vloženo dne: 17.6.2009

EDEN – Spousta branek, rychlá hra nahoru dolů, atraktivní podívaná, při které si fanoušci Slavie budou moci zafandit také svým bývalým hvězdám. Od nové sezony bude mít totiž Slavia svůj prvoligový futsalový tým. Jednou z jeho hvězd je náš bývalý záložník Ivo Ulich, kterého jsme požádali o bližší informace. „Všichni se na novou sezonu v Edenu těšíme a věříme, že nás do házenkářské haly v Edenu bude chodit povzbuzovat velké množství fanoušků, pro které připravíme atraktivní akce,“ říká bývalý slávista.

 

Základní část hraje dvanáct týmů, po ní následuje play-off, čtvrtfinále se hraje na dva vítězné zápasy, semifinále a finále pak na tři výhry. Hrají čtyři hráči v poli a brankář, hrací doba je dvakrát dvacet minut čistého času,“ prozrazuje základní informace. Jak moc se futsal liší od klasického fotbalu? „Hraje se mnohem rychleji, bývalí fotbalisté si na to musí tvrdě zvyknout, nastupuje se ve čtyřkách, rychle se střídá, hra se často přelévá od jedné branky k druhé,“ popisuje. „V minulé sezoně jsem toho ještě tolik neodehrál, ale letos chci ještě víc trénovat a být při tom. V lize se utkáme například s týmem Klokani Vršovice, který má podporu fanoušků Bohemians 1905, bude to velké vršovické derby,“ těší se.

A ještě jedno velké lákadlo přidává Ulich na závěr. „Mohu prozradit, že jsme se dohodli s dalším bývalým slávistou na tom, že za nás bude v příští sezoně nastupovat, jeho jméno ale prozradit zatím nemohu, až získá registraci.“ Pod jménem SK Slavia Praha-klub futsalu FIFA bude působit bývalý pražský futsalový klub SELP Sokol Vysočany, který minulou sezonu odehrál v Mladé Boleslavi. Toto rozhodnutí schválila tento týden valná hromada SK Slavia Praha. Futsalová Slavia bude samostatným subjektem a bude s fotbalovým klubem úzce spolupracovat, bude samozřejmě používat sešívané dresy. V minulé sezoně skončil tým SELPu v první futsalové lize na čtvrtém místě. Poprvé si budou fanoušci zafandit futsalovým slávistům v prvním utkání v září.

Článek na Slavia.cz naleznete zde !

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700