Vloženo dne: 14.11.2009

Jeden z okamžiků, který rozbouřil emoce v našem utkání se Zručí nad Sázavou byl střet brankáře Ondřeje Knoblocha s Davidem Filingerem, který se dostával do šance. Dle našeho názoru Filinger pád nafilmoval, soupeř se zlobil, že mělo dojít k odpískání trestného kopu a vyloučení našeho brankáře. Zkušený rozhodčí Ondřej Černý, jehož jméno je čerstvě na listině mezinárodních rozhodčích, měl celou situaci přímo před sebou, a i dle videa které dal soupeř k dispozici, posoudil celý střet zcela správně, a udělil útočníkovi Zruče žlutou kartu za "filmování" pádu.

Zcela tak dodržel trend, který je v současnosti nastaven, a to trestat hráče kteří se nepoctivým způsobem snaží získat výhodu pro svůj tým simulováním a filmováním nedovolených zákroků. Na celou situaci jsme se zeptali i přímého aktéra, brankáře Ondřeje Knoblocha:

Ondro byl to faul?

O faul se nejednalo v žádném případě. Snažil jsem se tělem zabrat co nejvíce prostoru, aby mi Fíla neměl kudy míč prostrčit do branky. V první fázi nedošlo k vůbec žádnému kontaktu.

Ke kontaktu tedy došlo?

Ano, ale až ve chvíli, kdy David Filinger už skoro ležel. Dával jsem si velký pozor. Video jsem si prohlídnul snad padesátkrát. David úmyslně padá, a levou nohou se snaží si podkopnout pravou, aby to vypadalo jako faul. Až v tomto okamžiku, když je vlastně již na zemi, dochází k prvnímu fyzickému kontaktu se mnou.

Myslíš si, že rozhodčí posoudil situaci správně?

Zcela správně. David je ale tímto proslulý. Kdyby si míč kolem mě píchnul a snažil se to dohrát do gólu, měl šanci být úspěšný. Zkusil to ale takhle, a rozhodčí Černý který měl zákrok přímo před sebou, mu to lidově řečeno nezbaštil. Tedy alespoň v tomto případě.

Na webu Benaga se píše, že jsi byl v šoku, že jsi nedostal červenou...

Tak to nevím, kde na to přišli (smích). Rozhodčí to má v takovém okamžiku těžké. Já si byl jistý, že to z mé strany bylo zcela čisté, ale bál jsem se, aby to rozhodčí nevyhodnotil pod tlakem jinak. Ale je vidět že svoji práci dělá dobře. Vůbec nezaváhal, a vše vyhodnotil zcela správně.

Děkujeme za názor, a přejeme hodně štěstí do dalších utkání.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700