Vloženo dne: 13.3.2022

V pátek jsme dokončili patnáctou základní část v historii klubu. A byla rekordní! Čtyřicet šest získaných bodů jsme dosáhli poprvé v rámci působení Slavie v nejvyšší futsalové soutěži. Doposud byl maximálním počinem zisk čtyřicet tři body ze sezony 2015/2016. Tehdy to stačilo na 3. místo po základní části, a nakonec i na zisk bronzové medaile - první v historii klubu. I rekordní počet bodů tentokrát stačil "pouze" na čtvrté místo - tohoto umístění dosáhl klub počtvrté. Pro Slavii nepochybně úspěch, za který se sluší celému týmu poděkovat a pogratulovat mu.

Mrzet nás mohou především dvě "brněnské" prohry. Se Žabinskými Vlky 2:4, kdy celému týmu chyběla koncentrace na utkání, a 1:3 s Helasem, kde jsme především v úvodu promrhali spoustu brankových příležitostí. Ani s těmito šesti body, bychom na bronzový stupínek nestačili. S TOP3 týmy letošní sezony jsme totiž získali z osmnácti možných pouhé 4 body za výhru v Plzni a domácí remízu s Teplicemi - právě Svarog skončil v tabulce před námi. A zde mohl být klíč, jak se umístit výše. Právě z domácího utkání se Svarogem jsme přes převahu vytěžili pouze bod, a utkání na půdě soupeře ztratili po vedení 2:0 až v úplném závěru.

Gratulovat můžeme k vynikající jízdě Pohárem SFČR. Až v prvním klubovém historickém finále jsme nestačili na FK Chrudim.

Na co může být trenér David Frič pyšný, je defenziva týmu. Pouhých 40 obdržených branek je dalším rekordem historie klubu. Výrazně k tomu přispělo i pět utkání, ve kterých jsme neinkasovali. Pokud se domníváte, že i to je rekord, nemýlíte se. Doposud jsme dokázali hrát s nulou v základní části maximálně dvakrát. Rekordmanem historických tabulek Slavie se tak stává Adam Vondráček, který udržel hned čtyři čistá konta, ze zmiňovaných pěti utkání! Odchovanec klubu roste v oporu Slavie, gratulujeme!

Pochválit tým lze i za to, že mužstvo odehrálo celou základní část bez červené karty. Jedinou obdržel trenér David Frič, a to nikoliv v 1. Futsal lize, ale v semifinále Poháru SFČR. Bohužel si pak trest odpykával v ligovém utkání na půdě Helasu Brno, ve kterém jsme podlehli 1:3.

Nejlepším střelcem týmu se stal David Jošt, který se hattrickem v posledním utkání s Démony dostal v klubové střelecké tabulce před Daniela a Antonína Hrdinu. Nejlepším asistentem a zároveň nejproduktivnějším hráčem se stal makedonský legionář Igor Leovski.

Do play-off tak vstupujeme ze čtvrté pozice, a jak již bylo prezentováno, opět se střetneme se Spartou, která skončila s desetibodovou ztrátou na Slavii na 5. místě ligové tabulky. Soupeře jsme zdolali v domácím prostředí 3:1, na jeho palubovce jsme mu uštědřili dokonce desetigólový výprask. Ve čtvrtfinále proti nám, ale bude stát jiná, notně posílená Sparta, která využila benevolence futsalového Přestupního řádu, a na poslední chvíli přivedla spoustu kvalitních zahraničních posil. Situace před čtvrtfinále je tak zcela vyrovnaná, a těžko predikovat, kdo je favoritem. My věříme, že pověstným jazýčkem na vahách bude domácí prostředí, a podpora sešívaných fanoušků!

Slávisti přijďte nás podpořit, první utkání hrajeme v domácím prostředí v neděli 20.3, po fotbalovém utkání Slavia - České Budějovice. Děkujeme za podporu!
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700