Autor: Foto: Volkmar Andermann   Vloženo dne: 4.1.2015

Velkým úspěchem v podobě vítězství, skončila naše účast na turnaji HOT REGIO CUP v německém  Hohenstein-Ernstthal. Antonín Hrdina byl navíc vyhlášen nejlepším hráčem. Na turnaji, kterého se v loňském roce zúčastnila česká reprezentace do 21 let (skončila druhá), jsme tak výborným způsobem reprezentovali český futsal.

Obrovské poděkování zaslouží pořadatelé, kteří pro nás vytvořili vynikající kvalitní podmínky. A klobouk je potřeba smeknout před našimi fanoušky, kteří nás přijeli v poměrně hojném počtu podpořit i do tohoto německého města. Velmi děkujeme za podporu!

V prvním utkání jsme se střetli s papírové nejslabším týmem, reprezentací Saska a paradoxně jej jediný prohráli. I přesto, že jsme snad 80% utkání měli míč ve své moci. Soupeř se prezentoval úpornou obrannou a skvěle realizovanými rychlými brejky. Naše defenzíva byla laxní, a to se nám zle nevyplatilo již v úvodu utkání, kdy jsme dostali dvě laciné branky. Vývoj jsme dokázali sice otočit na 3:2, ovšem další laciné góly nás srazily do kolen.

Ve druhém utkání proti reprezentačnímu výběru Vestfálska jsme podali daleko koncentrovanější výkon, a dá se říci, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. V brance se při své premiéře v dresu A týmu skvěle prezentoval Michal Bartůněk, opora juniorského týmu U-19.

Ostatní výsledky nakonec určily, že v neděli budeme hrát s domácím týmem a obhájcem vítězství VfL 05  Hohenstein-Ernstthal o výhru v turnaji. V případě vítězství jsme odváželi pohár, v případě remízy bychom obsadili druhé místo a v případě prohry skončili poslední.

Do utkání jsme vstoupili výborně a soustředěným výkonem získali náskok 4:0. Ten soupeř v závěru poločasu korigoval na 4:2, a hned v úvodu druhého dějství snížil na 4:3. Opět jsme sice dokázali odskočit na 5:3, avšak houževnatý soupeř v power-play dvě minuty před koncem vyrovnal na 5:5 a v tu chvíli byl vítězem turnaje. Přesto, že jsme potřebovali výhru, trenér Brychta hned k power-play nezavelel, a věřil že se nám vítězný gól podaří vstřelit. A to se také podařilo. Po velmi pěkné futsalové akci se parádně po lajně uvolnil hrdina Tonda Hrdina, a nezadržitelně vstřelil 40 vteřin před koncem vítězný gól! Soupeř ihned přistoupil opět k power-play, a mohl pět vteřin před koncem získat vysněnou remízu. Proti však byl vynikající Bartůněk, jenž dostal v rozhodujícím utkání přednost před Kučerou, a neuvěřitelným zákrokem podržel výhru na naší straně. Stali jsme se tak vítězem turnaje.

Ještě jednou touto cestou děkujeme za podporu fanoušků, která nás velmi mile překvapila, děkujeme pořadatelům za fantastické hostitelství a výborné pořadatelství, a samozřejmě děkujeme týmu za prezentaci našeho klubu na tomto turnaji.

SFW Auswahl - SK Slavia Praha 8:4 (4:3)
Branky: Žampa, Vejvoda, Brychta, Hrdina
Slavia: Kučera (Bartůněk) - Matějka, Homola, A.Hrdina, Brychta, Eisenreich, Žampa, Vejvoda, Souček, Veselý, Zelenský, Šimon, Novotný.

Westsachsenauswahl - SK Slavia Praha 2:5 (1:3)
Branky: 3 Brychta, 2 A.Hrdina
Slavia: Bartůněk (Kučera) - Matějka, Homola, A.Hrdina, Brychta, Eisenreich, Žampa, Vejvoda, Souček, Veselý, Zelenský, Šimon, Novotný.

VfL 05 Hohenstein-Ernstthal - SK Slavia Praha 5:6 (2:4)
Branky: 2 A.Hrdina, Homola, Žampa, Brychta, Eisenreich
Slavia: Bartůněk (Kučera) - Matějka, Homola, A.Hrdina, Brychta, Eisenreich, Žampa, Vejvoda, Souček, Veselý, Zelenský, Šimon.

Konečné pořadí:

1. SK Slavia Praha
2. VfL 05 Hohenstein-Ernstthal
3. Westsachsenauswahl
4. SFW Auswahl
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700