Vloženo dne: 5.1.2016

Futsalisté Slavie Praha obhájili loňské prvenství na novoročním futsalovém turnaji HOT REGIO CUP v německém Hohensteinu. Na své cestě za titulem porazili 2:1 i pražskou Spartu, která nakonec skončila na čtyřčlenném turnaji druhá.

První hrací den sešívaní porazili v derby Spartu 2:1 a o pár hodin později i Výběr Saska 8:3. Druhý den se utkali s domácím VfL 05 Hohenstein o celkové prvenství. Po výhře 7:6 si Tomáš Matějka a Michal Salák přebrali vítěznou trofej a Jiří Novotný cenu pro nejlepšího hráče turnaje.

„Obhajoba je vždy těžká,“ usmíval se prezident Slavie Daniel Kolman a hodnotil celou akci: „Turnaj jsme brali jako přípravný. Celá akce byla perfektně připravená. V životě jsem nebyl na takto fantasticky připraveném turnaji za celých dvacet let, co jsem u futsalu. Skvěle se o nás postarali. I touto cestou děkujeme za pohostinství.“

Vypadalo to, že Slavia vyhrála hladce. „Turnaj jsme si zkomplikovali v posledním utkání s domácím celkem VfL 05, což byla bitva stejně jako loni. Rozhodčí byli samozřejmě malinko naklonění domácím, ale to je logické. Jsme rádi, že jsme trofej obhájili a ceníme si toho,“ řekl Kolman.

A jaká byla úroveň turnaje? „Znám silněji obsazené turnaje, ale jsem rád, že se hrálo v tomto termínu po Vánocích, kdy se člověk potřebuje dostat co nejrychleji do hry,“ přiznal šéf sešívaných a pokračoval: „Liga začíná brzo. V tomto směru turnaj svůj účel splnil. Nebyli tam však tak těžcí soupeři, abychom od nich dostali čočku. Na druhou stranu nebyly týmy tak slabé, abychom vyhráli lehce. Kluci si museli hrábnout a makat.“

Došlo i na derby se Spartou. Jaké to bylo na neutrální půdě? „Tím, že se hrálo na neutrální půdě, tak nemělo derby takový náboj, jako před plnou tribunou. Na druhou stranu je to lepší v tom, že když hráči nejsou rozehraní, tak nemají tendenci se zranit,“ odpověděl Daniel Kolman a dodal: „Zápas se Spartou se nesl v přátelském duchu, ale hrálo se na plno. Šlo o přípravný zápas, který splnil účel. Sparta přijela v nekompletní sestavě, trenér Frič zkoušel spíš mladé hráče. Hrál se vyrovnaný zápas.“

Na hřišti se v utkání objevil po delší době i David Filinger.

Sestava SK Slavia Praha:

Vahala - Salák, J.Novotný, Míča, Borkovec, Matějka, Homola, Vejvoda, A.Hrdina, Žampa, Lištván, Káš, Zelenský, Filinger.

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:1 (1:0)
Utkání jsme v podstatě po celou dobu měli kontrolou, a soupeře nepouštěli do ohrožení naší branky. Skóre otevřel chytrou střelou Novotný v prvním poločasu, ve druhém zvyšoval na 2:0 po pěkné kombinační akci Hrdina. Až šest minut před koncem si soupeř připsal branku, na které však neměl zásluhu - jednalo se vlastně o kuriózní vlastní gól. Až poté přišel na hřiště David Frič, a teprve s ním na place začala být Sparta aktivní a nebezpečná. Výhru jsme však udrželi.

SK Slavia Praha - Výběr Saska 8:3 (3:0)
V utkání jsme dominovali a od začátku bylo jasné kdo bude vítězem. Hráli jsme na tři kompletní čtveřice i s Filingerem v sestavě. Především on pobavil během zápasu diváky několika futsalovými "kousky". V dresu soupeře se představilo i několik českých hráčů, především z klubu Zlej sen Liberec.

SK Slavia Praha - VfL05 7:6 (4:4)
Domácí se na nás dobře připravili, tak jako vloni, a utkání se proměnilo v emocemi zmítaný zápas. K tomu přispěli i sudí, kteří nám opět tak jako vloni dali jasně najevo, kdo je domácí tým :) Přesto jsme si drama způsobili sami laxním výkonem v prvním poločasu. Naše obrana fungovala hrůzostrašně! Skóre sice otevřel Míča z přímého kopu, soupeř ale skóre obrátil až na 1:4. A to ještě Vahala chytil tři desetimetrové kopy! Naši hru oživila až power-play, ve které jsme srovnali na poločasových 4:4. Ve druhém dějství jsme se ujali vedení, měli zápas pod kontrolou a vše spělo k našemu vítězství. Další obrovská chyba však vrátila domácí do hry. Po vyloučení míči se dokonce dostali do vedení. Hrdina se Salákem však dokázali zápas otočit opět v náš prospěch.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700