Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 6.1.2019

Slavia přivezla z mezinárodního turnaje Orion Tip Cup v Bánovcích nad Bebravou stříbrné medaile, když svěřenci trenéra Ivana Božoviče ve finále podlehli Pinerole Bratislava 0:2. V průběhu dne odehráli celkem pět zápasů, které se hrály 2x10 minut, ze skupiny postoupili z druhého místa a v semifinále si poradili s domácím týmem.

Na vstup do turnaje měla vliv náročná více než čtyřhodinová cesta. Červenobílí proti Wild Boys Bratislava prohrávali 0:1 a nedokázali žádnou z výborných šancí přetavit ve vyrovnání, tu největší měl při power-play Dodo, ale ani on nedokázal brankáře překonat.

Před zcela zaplněným hledištěm zaplněné haly pak sešívaní přehráli slovenskou reprezentaci U19 5:1 a v závěrečném vystoupení ve skupině pak loňského finalistu ze Žiliny 3:0. V semifinále proti nadšeně bojujícím domácím Bánovcům rozhodla jediná branka, kterou vstřelil prudkou ránou pod břevno Ivan Krstevski. Celá řada dalších šancí ale zůstala nevyužita, což ovšem neplatí jenom o semifinále, ale o celém průběhu turnaje.

Ve finále pak Pinerola Bratislava Slavii přehrála 2:0, stejně jako v úvodu turnaje už slávistům nezbývalo příliš sil.

Poprvé se ve slávistickém dresu představil srbský pivot Marko Radovanovič, který si také připsal první dvě branky. Zápas proti slovenské U19 výborně odchytal Adam Vondráček, který zaskakoval za Jana Žežulku, který byl s juniorkou stejně jako Daniel Klíma a Zdeněk Sita. Na turnaji se Slavia nepředstavila v kompletním složení.

Martin Směřička byl s průběhem turnaje spokojený. „Turnaj byl velmi dobře zorganizovaný, po třech týdnech jsme zase odehráli řadu kvalitních zápasů, myslím si, že nám to dalo hodně nejenom po taktické stránce, ale byla to i dobrá fyzická příprava.“

Stejná slova chvály našel i jeho kolega ze slovenské reprezentace Marek Karpiak. „Byly tu dobré mužstva, jsem rád, že jsme tu byli a zahráli jsme si s tak kvalitními týmy. Potkal jsem tu řadu svých bývalých spoluhráčů i protihráčů, věřím, že to byla dobrá příprava na derby. Máme Spartě co vracet a věřím, že tentokrát budeme úspěšnější my.“

Výsledky Slavie na turnaji Orion Tip Cup v Bánovcích nad Bebravou:

Skupina B
Slavia - Wild Boys 02 Bratislava 0:1
Slavia – Slovensko U19 5:1 Branky: Radovanovič 2, Krstevski, Jošt, Směřička
Slavia – Žilina 3:0 Branky: Hájek, Leovski, Dodo

Semifinále

Slavia – Bánovce nad Bebravou 1:0 Branka: Krstevski

Finále

Slavia – Pinerola Bratislava 0:2

Slavia odehrála turnaj v tomto složení: Karpiak, Vondráček – Krstevski, Leovski, Dodo, Jošt, Směřička, Hájek, Radovanovič, Krasnič.

Nejlepší hráčem Slavie na turnaji byl vyhlášen Martin Směřička.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700