Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 1.3.2017

Slavia v poslední den uzávěrky přestupů a soupisek v rámci 1. ligy na poslední chvíli posilovala. Jeden z hlavních strůjců loňského bronzového úspěchu Jan Lištván se vrací do Slavie. Tentokrát nikoliv na hostování, ale do červenobílého klubu z mistrovské Chrudimi přestupuje. Navíc se již zotavil ze svého zranění kolene, již měsíc s týmem trénuje a pracuje na tom, aby se co nejdříve objevil na hřišti.

Ve Slavii jste už byl na hostování, jak se těšíte na další pokračování, tentokrát už po přestupu?
Těším se hrozně moc. Je to vlastně můj první přestup v životě a vím, že jsem se rozhodl správně. Chrudim mě vždy pouštěla na hostování. Teď je to jiné, udělám všechno pro to, aby obě strany byly spokojené, Slavia i já.

Jak vzpomínáte na minulou „bronzovou“ sezónu?
Vzpomínám na ní jen v dobrém! Na každou úspěšnou sezonu se vzpomíná dobře. Samozřejmě, že ten úplný konec pro mne osobně nedopadl nejlíp, protože jsem se zranil. Ale celkově to jako asi všichni, hodnotím jako velice vydařenou sezónu a velký historický úspěch pro Slavii.

Už jste zmínil zranění, jak těžký byl návrat k tréninku?
Po každém vážnějším zranění je návrat těžký, člověk to neurychlí, i když by chtěl. Byl jsem trpělivý a lékaři pan Cinegr a pan Oliva odvedli skvělou práci. Koleno mi dali opravdu fantasticky do pořádku. Nechci to zakřiknout, ale cítím se připraven. Trochu mi chybí fyzička, ale to doženu. Chtěl bych všem, kdo mi pomohli, poděkovat. Nejen doktorům a personálu na ortopedii na Bulovce, ale i přátelům a rodině za obrovskou podporu. A musím poděkovat i Slavii za možnost vrátit se zpátky.

Jak jste sledoval tu stávající sezonu, co jste říkal výkonům a výsledkům týmu?
Sledoval jsem to samozřejmě velmi pozorně, na tribuně se mi často třásly kolena, jak jsem chtěl klukům pomoct. V těch posledních zápasech se jede na maximum, tým šlape dobře, je vidět velký herní progres, ale zdá se mi, jako by se nás držela smůla a to potřebné štěstí se jenom tak vznášelo nad námi. Věřím, že to všechno přijde před play off a budeme všichni v pohodě. Co se týká výsledků, tak jsme určitě některé zápasy měli vyhrát, ale mně se to říká jednoduše, když jsem nehrál a nebyl jsem součástí týmu.

Kdy se budete moct vrátit do zápasů?
To je otázka spíš pro trenéry než pro mne. Připravuji se trénink od tréninku, dostal jsem individuální plán od kondičního trenéra, který si plním v posilovně. Makám a budu makat stále dál tak, abych mohl co nejdřív naskočit a klukům plnohodnotně pomoct.

Vaše číslo má Martin Směřička, seberete mu ho?
Přenechal jsem mu ho. Budu nastupovat s dvanáctkou. Spousta věcí se změnila, tak já taky začnu jinak.

Jaký bude zápas proti Chrudimi? Myslíte, že má posílená Slavia větší šanci než v minulosti?
Proti ERA-PACKu je to vždy těžké, ale je to hodně o hlavě. Jsou to přece jenom taky lidi a každý se dá porazit, záleží na tom, jak budeme připraveni mentálně. Určitě do zápasu nepůjdeme s odevzdaným přístupem, ale naopak, nedáme se a budeme bojovat. Klukům věřím, že Chrudim přinejmenším pořádně potrápíme.

Co byste chtěl se Slavií dokázat v této sezoně, ale i v těch příštích?
Základní část je téměř u konce a čeká nás ta nejdůležitější část sezóny, tak určitě chceme jít do play off z co nejlepšího místa a postoupit do semifinále. Mým snem je postoupit do finále, věřím, že to není nic nereálného, tento tým na to má a bude mít. Spousta věcí se v klubu posunula obrovsky dopředu. Když bude vše fungovat tak, jak má, tak se to podaří. Věřím, že nás také podpoří skvělí slávističní fanoušci. Spolu jsme silnější!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700