Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 23.10.2016

Hosté z Brna nastoupili v Praze v omlazené sestavě, přesto byli pro červenobílé velice nepříjemným soupeřem. Slávisté si sice v závěru vypracovali velký tlak, vítěznou branku však tentokrát nevstřelili a utkání skončilo nerozhodně 2:2.

Všechny branky padly v prvním poločase. Nejprve se trefil Antonín Hrdina, který prostřelil brankáře Danga po akci na pravé straně hřiště. Byla to jeho třetí velká šance, v těch předchozích dvou nastřelil tyč a břevno. Soupeř vyrovnal z penalty, kterou proměnil suverénně Vojtěch Cupák. Stejný hráč také využil chybné rozehrávky slávistů a po sólové akci vstřelil druhou branku. Svěřenci trenéra Martina Brychty vyrovnali z penalty, kterou rozhodčí nařídili po faulu gólmana Danga na Brazilce Hudsona. Penaltu proměnil rovněž s velkým přehledem Jiří Novotný.

O napětí nebyla nouze ani v samotném závěru, kdy hostující hráči dostali míč z přímého kopu za Vahalova záda až po uplynutí času a rozhodčí jejich branku neuznali.

Po přestávce se do hry dostali také Martin Brychta a kapitán Tomáš Matějka a to se projevilo na zvýšené aktivitě celého týmu. Bohužel slávisté znovu narazili na velice dobře bránícího soupeře, jehož zadní řady dirigoval bezchybně Pavel Outrata. Šancí bylo poskrovnu.

Během druhého části zápasu a hlavně v samotném závěru hosté zaměřili na defenzívu, a červenobílí se do jejich pozorného bloku nemohli přihrávkami dostat. Vypracovali si několik standardních situací, po střele Jiřího Novotného dvakrát dorážel míč do branky Michel Melo, obě jeho rány ale dokázal brněnský gólman vyrazit. Do vyložených střeleckých pozic se ale sešívaní příliš nedostávali, z větší vzdálenosti dvakrát zahrozili Jan Homola a Antonín Hrdina, ale ani po jejich pokusech se skóre už po přestávce nezměnilo. Slavia tak promarnila možnost vrátit se na čelo tabulky a poprvé v letošní sezoně ztratila doma body.

Hodnocení trenérů:

Martin Brychta (Slavia): Čekal jsem, že to bude těžký soupeř, i když přijel bez své největší hvězdy. První poločas nebyl z naší strany dobrý ani z hlediska přístupu, ani hry. V kabině padla ostrá slova, protože jsme se na určité věci připravovali, ale vůbec jsme je neplnili. Jednou se nám nacvičená akce podařila a byl z toho gól. Musím říct, že mne to dopálilo, protože určitě není dobře, když se neplní to, co má mančaft dělat. Druhý poločas byl lepší, ale Helas hrál dobře v obraně a byl nebezpečný i v útoku, dnes po takovém průběhu bod asi beru.

Marek Kopecký (Rádio Krokodýl Helas Brno): Pro mě je příjemné zápas hodnotit, jeli jsme sem v okleštěné sestavě, ale v takové jsme jeli už v úterý do Vysokého Mýta, kde jsme zápas zvládli. Před klukama musím jenom smeknout, hráli dva sedmnáctiletí, osmnáctiletí kluci a odvedli maximum zejména v obranné činnosti.Slavii jsme nepouštěli do vyložených šancí, drželi jsme je na uzdě a připravili jsme se na ně maximálně dobře. Jsem spokojený s bodem, ale také s přístupem hráčů. V obraně takto musíme pracovat dál, protože za první čtyři kola jsme dostali moc gólů a museli jsme s tím něco udělat. Překvapili mne mladí kluci, je vidět, že to jde i bez hráčů, kteří si myslí, že umí všechno.

SK Slavia Praha – Rádio Krokodýl Helas Brno 2:2 (2:2)
Branky: 9. Hrdina, 16. Novotný (pen.) – 14. (pen) a 15. Vojtěch Cupák
Slavia: Ondřej Vahala (David Roshan) – Martin Brychta, Jiří Novotný, Michal Salák, Michel Melo, Oliva, Hudson, Jan Homola, Ondřej Míča, Antonín Hrdina, Tomáš Matějka, Mikuláš Wojnar. Trenér: Martin Brychta
RK Helas Brno: Robert Dang (Marek Konečný) – Stanislav Lerch, Patrik Lidmila, Jakub Lidmila, Jiří Mužík, Vojtěch Cupák, Fodor Bobilev, Jan Ovčačík, Pavel Outrata. Trenér: Marek Kopecký
ŽK: Hrdina, Míča, Michel Mělo – V. Cupák, Ovčačík, Dang
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700