Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 26.8.2023

Osm branek a čisté konto. Slavia vykročila do nového ročníku 1.Futsal ligy přesvědčivou výhrou nad Rapidem Ústí nad Labem. Dvě branky vstřelil Antonín Hrdina, po jedné Matúš Ševčík, Filip Vaktor a Filip Havrda, zbývající dva góly byly vlastní. Brankář Adam Vondráček vychytal hned v prvním kole čisté konto.

První gól nové sezony přinesla tradiční spolupráce slovenských reprezentantů Vaktora a Ševčíka. Druhý jmenovaný prostřelil Leckjakse střelou z pravé strany už ve třetí minutě - 1:0. Stejný hráč připravil i druhou branku, když po jeho akci uklidil na zadní tyči míč do sítě Antonín Hrdina. V prvním poločase padl ještě jeden gól, když další Ševčíkův centr poslal do vlastní sítě Jaroslav Zápotocký. Rapid napadal rozehrávku Slavie, která se dopouštěla nepřesností, přesto se hostům skorovat nepovedlo, a to i díky zákrokům brankáře Adama Vondráčka.

Po přestávce červenobílí zlepšili kombinaci a přišlo dalších pět gólů. Ve 23. minutě dotáhl akci přesným zakončením Vaktor - 4:0. Ve 31. minutě Denys Sandeckyi, jedna z nových tváří týmu, připravil snadné zakončení pro Hrdinu a bylo to 5:0. Ve stejné minutě přidal další vlastní branku Mraček, 6:0. V posledních dvou minutách se nejprve trefil Filip Havrda, a účet prvního zápasu uzavřel kapitán Jan Homola po spolupráci s Martinem Brychtou. Řadu dalších šancí červenobílí nevyužili, tyčku trefil Andrei Tsopa. Hostům při jejich příležitostech chybělo důrazné a přesné zakončení.

Premiéru v sešívaném dresu si připsali kromě Sandeckyiho také Andrei Tsopa a Mykola Kodackyi. Do zápasu naopak nezasáhli zranění Tomáš Kuchta a Ondřej Míča. Ve druhém kole se Slavia představí na palubovce nováčka z Brna proti Žabiňským Vlkům.

Komentáře po utkání:

Filip Vaktor (hráč Slavie): "Vyhráli jsme 8:0, ale v prvním poločase jsme byli zbytečně až moc nervózní, málo jsme drželi míč a dělali zbytečné fauly. Bylo to rozkouskované, ale druhý poločas už snesl nějaká měřítka. A moje branka? Mohl jsem dát další dvě a na další tři nahrát. Vždy je co zlepšovat. Ale jsem rád, že jsme vysoko vyhráli, navíc s nulou vzadu, to je taky super."

Martin Gajdoš (kapitán Rapidu): "Do utkání jsme vstoupili dobře, bohužel jsme nedokázali vyřešit brejkové situace do zakončení. Druhý poločas už určovala tempo Slavia. V týmu máme nové tváře, tak nejsme ještě dostatečně sehraní. Věřím, ze to do příštího zápasu s Brnem zlepšíme.”

SK Slavia Praha - FK Rapid Ústí nad Labem 8:0 (3:0)
Branky:
3. Ševčík (Vaktor), 8. Hrdina (Ševčík), 10. vlastní Jaroslav Zápotocký, 23. Vaktor (Hrdina), 31. Hrdina (Sandeckyi), 31. vlastní Mraček, 38. Havrda, 38. Homola (Brychta)
SK Slavia Praha: Adam Vondráček (Jan Žežulka) - Martin Brychta, Denys Sandetskyi, Zdeněk Sita, Filip Havrda, Matúš Ševčík, Lukáš Kuča, Andrei Tsopa, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Mykola Kodackyi, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
Rapid Ústí nad Labem: Lukáš Lecjaks (Tomáš Mrázek) - Matěj Vondrka, Matěj Čapek, Lukáš Chalupa, Václav Koc, Jaroslav Novák, Miroslav Mraček, Daniel Hajaš, Jan Šebek, Jiří Zápotocký, Jaroslav Zápotocký, Tomáš Vobořil, Martin Gajdoš. Trenér: Martin Dlouhý
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700