Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 22.8.2023

Začíná nová sezona 1. Futsal ligy! Slávisté přivítají v pátek večer v Edenu Rapid Ústí nad Labem a budou chtít potvrdit roli favorita. Přijďte i vy podpořit červenobílý tým v boji o první tři body! Výkop utkání je ve 20 hodin.

V minulé sezoně Slavia Rapid přehrála v obou zápasech. Nejprve 2. prosince v Edenu zvítězila vysoko 9:0, když v zápase se čtyřmi góly a dvěma asistencemi zazářil David Jošt. O další branky se postarali Homola (2), Havrda a Kuchta. Také odvetu 14. března na severu Čech ovládli sešívaní a odvezli si tři body za výhru 7:2. Hrdina a Ševčík se trefili dvakrát, jednou pak Vaktor, Homola a Jošt.

Rapid Ústí nad Labem vede legendární trenér Martin Dlouhý, který je na prvním místě ve futsalovém klubu 250 s 611 brankami, z nichž je 104 ze zápasů reprezentace. Severočeši skončili s deseti body v minulé sezoně na posledním místě, v soutěži ale zůstali po odstoupení Démonů Česká Lípa. Během tohoto týdne klub oznámil hostování svých dvou bývalých opor - mládežnických reprezentantů Jaroslava a Jiřího Zápotockého. 

Komentáře před zápasem:

Jan Homola (kapitán Slavie): „Loňský úspěch je nejlepší pozvánkou pro naše fanoušky, aby nás přišli podpořit. Rapid má nově poskládaný tým, přivedli šikovné hráče, uvidíme, jak jim to půjde. My ale hrajeme doma, začíná nová sezona a bereme jenom výhru!“

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): „Víme, že Rapid přivedl nové hráče, není jednoduché odhadnout, co od nich čekat. My jsme se ale už několikrát přesvědčili, že když se přizpůsobíme hře soupeře, že to není pak jednoduché. Musíme hrát svůj futsal, jít do všeho naplno a zvítězit. Věřím, že diváky pobavíme naším útočným futsalem, akcemi jeden na jednoho, že se prostě budou mít na co dívat.“

Matěj Čapek (hráč Rapidu Ústí nad Labem): “Máme za sebou v rámci klubu turbulentní období a je před námi nový začátek. Začátky však bývají těžké a zápas s favorizovanou a kvalitní Slavií jistě náročný bude. V utkání nemáme co ztratit, chceme zjistit do dalších utkání naše slabiny, na kterých budeme pracovat, a Slavii co nejvíce potrápit.”

SK Slavia Praha – Rapid Ústí nad Labem
Hala Slavia, pátek 25. srpna 2023, 20 hodin

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700