Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 30.8.2023

V pátek 1. září se Slavia poprvé v této sezoně představí na palubovce v roli hostů. Sešívaní zamíří do Brna-Modřic, kde se utkají s nováčkem soutěže Žabiňskými Vlky Brno. Zatímco svěřenci Zdeňka Slámy vstoupili do nové sezony 1. Futsal ligy výhrou 8:0 nad Rapidem Ústí nad Labem, Vlci prohráli doma se stejným skóre s FK Chrudim.

Výjimečný zápas může prožít dlouholetá opora Slavie Martin Brychta, který má před sebou 200. start v 1. Futsal lize. "Na zápas se těším, po všech mých trablech s koleny jsem si dal toto číslo za cíl, který by šel uskutečnit, a teď před ním stojím. Zápas budu brát jako každý jiný, nechci se tím rozptylovat," popsal zkušený futsalista své pocity před cestou do Brna.

Slavia s ŽV Brno hrála zatím čtyři utkání, 28. září 2020 porazila v premiérovém duelu obou soupeřů Slavia v Edenu Vlky 7:1. Dvakrát se mezi střelce zapsali Vaktor a Záruba,jednou Jošt a Křemen a jedna branka byla vlastní. 14. února 2021 vyhráli sešívaní také venku - 5:1, další dvě branky vstřelil Vaktor, po jedné Záruba, Jošt a Sláma. 

Zatím jedinou ztrátu ve vzájemných duelech utrpěli sešívaní  15. října 2021,když překvapivě v Brně prohráli 2:4. Obě slávistické branky v nepovedeném střetnutí zaznamenal Daniel. Odveta v Edenu měla zcela jiný průběh: 11. února 2022 si červenobílí zastříeli a brali tři body za výsledek 9:0. Ševčík a Křemen obstarali dvě branky, po jedné pak přidali Jošt, Sláma, Vaktor, Hrdina a právě páteční možný jubilant Brychta.

Žabiňští Vlci po své druhé sezoně v 1. Futsal lize sestoupili a po roce se jako vítězové 2. ligy východ vrátili. Mezi jejich největší opory patří Hansl, Havlín a Chráscina. V domácím prostředí Vlky zdobí týmové pojetí hry a velké nasazení. Kapitánem je Martin Chroust, který působí také jako asistent. Žabiňské Vlky po odchodu trenéra Michala Odehnala vede Radek Toman.

Komentáře před zápasem:

Martin Brychta (Slavia):
"Doufám, že vyhrajeme, abych měl na dvoustý zápas pěknou vzpomínku. Soupeř je nováčkem ligy, těžko se odhaduje, co od něj čekat. Předešlé zkušenosti s ním nám ale ukázaly, že v Brně se hraje důrazný futsal a nečeká nás nic lehkého. K výhře nás dovede plně koncentrovaný a zodpovědný výkon, při kterém nesmíme nic podcenit. Od začátku musíme diktovat tempo hry a být úspěšní v koncovce.

Petr Starý (hráč ŽV Brno): "S výsledkem, ani výkonem, jakým jsme se prezentovali v zahajovacím utkání sezóny, rozhodně nejsme spokojení a máme co napravovat. Opět nás čeká velmi kvalitní soupeř, ale přesně kvůli takovým zápasům jsme do ligy chtěli. Očekávám tedy, že tentokrát budeme mnohem odvážnější, agresivnější a hlavně na nás bude vidět, že v zápase chceme bodovat a ne ho pouze odehrát. Zápasy jdou rychle za sebou a je tak důležité si tyto základní věci uvědomit co nejdříve, jinak budeme našich cílů dosahovat velmi obtížně."

2. kolo 1.  Futsal ligy
ŽV Brno - SK Slavia, pátek 1. září 2023, hala Modřice
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700