Autor: Ondřej Zlámal, Foto:Artur Tyschenko   Vloženo dne: 2.9.2023

Slávisté také ve druhém kole splnili roli favorita, když v pátek večer zvítězili v Modřicích nad Žabinskými Vlky 6:2. Šest branek obstaralo šest různých střelců. Svoji premiérovou trefu si připsal Denys Sandetskyi, další pak Filip Havrda, Jan Křemen, Tomáš Kuchta, Antonín Hrdina a přes celé hřiště zamířil do sítě také brankář Jan Žežulka. Svůj 200. ligový zápas odehrál Martin Brychta. Do hry poprvé naskočila také staronová opora Slavie Ondřej Míča.

Červenobílí v prvním poločase proměnili pouze jednu šanci, když se v šesté minutě prosadil po Křemenově přihrávce Havrda. Svěřenci trenéra Zdeňka Slámy měli zápas pod kontrolou, nedařilo se jim ale navýšit náskok, rána Filipa Vaktora se odrazila od obou tyčí. V šestnácté minutě domácí kapitán Martin Chroust vyrovnal a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Po přestávce se už herní převaha sešívaných přetavila v branky. V 21. minutě Křemen po přihrávce od Jana Homoly poslal Slavii do vedení a o osm minut později po vydařené individuální akci zapsal svůj první gól Denys Sandetskyi. Ve třicáté páté minutě vstřelil čtvrtou branku Tomáš Kuchta. Vlci sáhli po power-play, při ní se přes celé hřiště prosadil gólman Jan Žežulka. V závěru padly ještě dva góly – nejprve se trefil Hrdina, za domácí pak upravil skóre na konečný stav 6:2 pro Slavii Svoboda. Hosté spoustu dalších šancí neproměnili, trochu mrzet mohou zejména nevyužité samostatné útoky na gólmana. Brankový rozdíl mohl být daleko vyšší.

Slávisté mají šest bodů z prvních dvou kol, nastříleli v nich 14 branek a inkasovali zatím jen dvakrát. Tuto bilanci budou chtít určitě udržet příští pátek 8. září, kdy v Edenu od 20 hodin změří síly s úřadujícím mistrem Interobalem Plzeň.

Komentáře po utkání:

Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsme odehráli poměrně dobré utkání, zvláště v prvním poločase jsme byli Slavii vyrovnaným soupeřem. Bohužel ve druhém poločase jsme inkasovali laciné góly a protivník už žádné drama nepřipustil."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Dnes jsem velice spokojený, hlavně s druhým poločasem, je jen škoda, že jsme nerozhodli dřív. Soupeř s námi vydržel v prvním poločase ještě běhat, blokovat střely, ale my jsme si důsledně plnili to, co jsme si řekli. Ve druhém poločase jsme si vytvořili spoustu příležitostí a dostali zápas pod kontrolu. Mrzí mě jen to, kolik jsme neproměnili šancí."

Žabiňští Vlci Brno – SK Slavia Praha 2:6 (1:1)
Branky:
16. Chroust (Kratochvíl), 39. Svoboda (Koutný) – 6. Havrda (Křemen), 21. Křemen (Homola), 29. Sandetskyi (Vaktor), 35. Kuchta (Křemen), 36. Žežulka, 39. Hrdina
Žabinští Vlci Brno: Václav Večeřa (Jaroslav Pšurný) – Martin Chroust, Michal Kratochvíl, Pavel Svoboda, Petr Starý, Jakub Koutný, Ladislav Hansl, Daniel Malúšek, Michal Mezník, Tomáš Pospíšil, Tomáš Chráscina, Adam Teichman
SK Slavia Praha: Jan Žežulka, Adam Vondráček - Martin Brychta, Denys Sandetskyi, Zdeněk Sita, Filip Havrda, Matúš Ševčík, Ondřej Míča, Andrei Tsopa, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Jan Křemen.
ŽK: Kratochvíl, Starý, Chráscina - Havrda
Rozhodčí: Tomáš Vaněk, Lukáš Jurča, Radim Čep
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700