Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 7.9.2023

V pátek večer v Edenu od 20 hodin čeká slávisty souboj proti nejsilnějšímu možnému soupeři. Čerbenobílí přivítají na své palubovce mistrovský Interobal Plzeň. Účastník futsalové Ligy mistrů v minulém kole doma porazil Chrudim 6:2. Sešívaní jdou do zápasu také s plným počtem bodů.

Na domácí vítězství 8:0 nad Rapidem Ústí nad Labem navázali svěřenci Zdeňka Slámy třemi body za výhru 6:2 v Brně nad Žabinskými Vlky. Nejlepším střelcem je zatím Antonín Hrdina se třemi brankami, dvakrát se prosadil Filip Havrda. Dalších sedm hráčů má na kontě po jedné brance a to včetně gólmana Žežulky.

Plzeň hrála dvakrát na úvod soutěže doma. Kromě výše uvedeného triumfu nad Chrudimí v repríze loňského finále ještě rozstřílela Baník Oxyworld Chomutov 18:0. Také díky tomu má reprezentant Tomáš Vnuk na svém kontě již 4 branky a 5 asistencí, Lukáš Křivánek a Vitińho slavili vstřelený gól už pětkrát. Vitihno a Kaká jsou dvěma novými hvězdami týmu, který spoléhá již tradičně na české reprezentanty Ondřeje Vahalu, Michala Holého, Tomáše Vnuka a Lukáše Rešetára. Mezi opory patří také slovenské reprezentační duo Peter Kozár a Gabriel Rick.

Slavia v minulé sezoně dvakrát proti Plzni neuspěla. Na západě Čech prohrála v říjnu 2022 3:6, když slávistické branky vstřelili Kuchta, Ševčík a Havrda. V Edenu se naposledy oba soupeři střetli 7. února 2023 a úřadující mistři zvítězili 5:1, jediný domácím střelcem byl Hrdina. Pro Interobal vyzněl i přípravný duel před sezonou, který v Praze vyhrál 3:0. Ze slávistické kabiny zni jasný hlas, že je čas tuto bilanci změnit. 

Komentáře před zápasem:

Matúš Ševčík (hráč Slavie): „Zápas s Plzní je jeden z těch, ve kterých můžeme jenom překvapit a my se o to půjdeme pokusit. Důležité bude, abychom proměňovali šance, které si vytvoříme, a hlavně dostali co nejméně gólů. Nejlepší by bylo nedostat žádný, ale Plzeň má obrovskou kvalitu směrem dopředu. Věřím, že nás podpoří fanoušci, silnější soupeř do Edenu už nepřijede. Pojďte do toho s námi!“

Adam Knobloch (hráč Plzně): „Chceme tenhle těžký týden zvládnout a potvrdit výhru s Chrudimí na Slavii. Trochu se jim změnil kádr, takže to bude určitě jiné než minulou sezónu. Máme kvalitu na to, abychom utkání vyhráli, musíme se ale držet toho, co si před zápasem řekneme. Jisté je, že se můžou diváci těšit na dobrý futsal.“

SK Slavia Praha - Interobal Plzeň, 3. kolo 1. Futsal ligy, 8. září 2023, Hala Slavia, 20:00

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700