Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.11.2023

Slavii do konce roku čekají už jen zápasy na palubovkách soupeřů. V neděli se sešívaní utkají v Kadani s místním Interem, který jako trenér vede bývalý hráč Slavie Michal Salák a ve vedení působí bývalý futsalista a trenér červenobílých David Filinger. Výkop utkání je v 18 hodin.

Slavia vyrazí na sever Čech v pozici druhého týmu tabulky s 19 body a skórem 42:16. Na svém kontě má 6 výher (jednu z nich kontumační), jednu remízu a jednu prohru. Nejlepší střelce má hned tři – na osmi brankách se po výhře v Liberci seřadili Antonín Hrdina, Jan Homola a Filip Havrda. Nejvíce asistencí si zatím připsal Jan Křemen (7) a Filip Vaktor (6).

Inter Kadaň je na pátém místě, na svém kontě má 4 výhry a 5 proher. Všechna vítězství má z domácí haly, kde se těší velké podpoře publika. Inter zabral za tři body proti Mělníku (7:5), Žabinským Vlkům Brno (8:3), Liberci (8:3) a Olomouci (11:2). Doma zatím prohrál jen s Chrudimí, ale těsným fotbalovým rozdílem 0:2. Statistikám dominuje Cesar Caio s 16 brankami, Matěj Maur, Michal Salák a Jaroslav Holman nastříleli 6 gólů.

V minulé sezoně se hrál vzájemný zápas v prvním kole a sešívaní s tehdejším Spartakem Perštejn (od nové sezony má nové jméno) remizovali 5:5. Dvě branky Slavie vstřelil Antonín Hrdina, po jedné Jan Homola, Jan Křemen a Matúš Ševčík. V odvetě v Edenu vyhráli svěřenci Zdeňka Slámy 4:1, když dal dvě branky Ševčík a po jedné Havrda s Hrdinou.

Speciální bude nedělní zápas pro bývalé spoluhráče ze Slavie a německého týmu VfL 05 Hohenstein-Ernstthal Michala Saláka a Ondřeje Míču. „Asi něco vypíšu do kabiny. Už teď mi Michal píše třikrát denně, nedokážu si představit, kolikrát by psal, kdybychom v Kadani nevyhráli,“ usmívá Míča, který má z německé soutěže stejně jako Salák mistrovský titul.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér SK Slavia Praha): „V Kadani nás čeká typově odlišné utkání než to, které jsme odehráli v Liberci. Kadaň hraje trochu jiným stylem. Každopádně tam mají na zápasech krásnou atmosféru, chodí spousta lidí. Na to se mohou kluci těšit. Jsem rád, že mám k dispozici kompletní tým. Musím vybírat, koho postavím do základní sestavy, což jsou docela příjemné starosti.”

Michal Salák (trenér International FC Kadaň): „Čeká nás hodně těžký soupeř. Slavia udělala pod Zdeňkem Slámou velký posun. Hraje hodně fyzicky náročný futsal, snaží se celých čtyřicet minut být ve velkém pohybu. A samozřejmě mají ve svém týmu i hráče, kteří jsou silní na balonu. Pro mě je to samozřejmě speciální zápas, jelikož než jsem odešel do Německa, zažil jsem ve Slavii skvělé dva roky, kdy jsme získali třetí, a poté druhé místo. Speciálně se těším na Ondru Míču a Jana Homolu. Doufám, že se diváci budou bavit futsalem a tři body zůstanou v Kadani.”

International FC Kadaň – SK Slavia Praha
10. kolo 1. Futsal ligy, 26. listopadu 2023, 18 hodin
Městská sportovní hala Kadaň
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700