Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 7.12.2023

Slavia zakončí rok 2023 výjezdem do Ústí nad Labem, kde završí sérii čtyř zápasů na palubovkách soupeřů. Červenobílí jsou v tabulce na druhém místě, jejich páteční soupeř je devátý. V zápase se může proti brankáři Janu Žežulkovi postavit jeho bratr Ondřej.

Slávisté v posledních třech kolech vyhráli 3:1 v Liberci, 3:0 v Kadani a 11:3 v Olomouci. Právě na tyto výsledky budou chtít navázat také v posledním duelu v tomto roce. Nejlepším střelcem a nejproduktivnější hráčem je v současnosti Antonín Hrdina, který k deseti brankám přidal šest asistencí. O jeden gól méně mají na svých kontech Jan Homola a Filip Havrda, Jan Křemen poslal míč do sítě sedmkrát. Červenobílí jsou na druhém místě tabulky, mají osm výher (jednu kontumační), jednu remízu a jednu prohru.

Rapid Ústí nad Labem je devátý, navíc mu v disciplinárním řízení byly odečteny dva body. Tři výhry má za senzační domácí obrat proti Kadani (7:6), debakl, který uštědřil v hale Sluneta Mělníku (10:1) a výhru v Chomutově (6:4). Největším tahounem Rapidu je Tomáš Vobořil (5 gólů a 12 asistencí), bratři Jaroslav a Jiří Zápotočtí a také bratr brankáře Slavie Jana Žežulky. Bývalý juniorský hráč Slavie Ondřej Žežulka stihl za šest zápasů v 1. Futsal lize vstřelit 4 branky a připsat si dvě asistence. Navíc se stal v dresu VŠE nejlepším střelcem Univerzitní futsalové ligy a pomohl svému týmu vybojovat zlaté medaile.

Slávisté v Edenu v srpnu v 1. kole svěřence trenéra Martina Dlouhého jednoznačně přehráli a zvítězili 8:0. Dvě branky obstaral Hrdina, jednu Ševčík, Vaktor, Havrda a Homola a hned dvě byly označený jako vlastní. Také v minulé sezoně Slavia oba zápasy s Ústím zvládla – 9:0 doma a 7:2 venku.

Komentáře před zápasem:

Jan Křemen (Slavia): "Jsem rád, že končí naše série výjezdů na venkovní zápasy, zdálo se to už nekonečné. Pokud to dotáhneme a vyhrajeme také nad Rapidem, tak tuto část sezony uzavřeme skvěle a budeme se jenom těšit na domácí zápasy v novém roce. Předpokládám, že soupeř se bude prezentovat futsalovým pojetím, mají na to hráče. Musíme být znovu od začátku plně koncentrovaní a prosadit se svojí kombinační hrou."

Jan Žežulka (brankář Slavie): "Už jsem proti bráchovi chytal. Je to pro mne extra motivace. Chci chytit každou střelu, je to jedno, od koho je. Věřím, že po zápase mít žádný důvod k radosti nebude."

FC Rapid Ústí nad Labem – SK Slavia Praha
11. kolo 1. Futsal ligy, pátek 8.12.2023, 20:30
SH Sluneta Ústí nad Labem
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700