Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 22.1.2024

V pondělí 22. ledna mají fanoušci Slavie možnost podpořit červenobílé barvy na dvou frontách. Po hokejovém utkání mohou přejít ze zimního stadionu do vedlejší haly. Slavia hostí nejúspěšnější klub české futsalové historie FK Chrudim. Soupeř na sklonku roku výrazně posílil o tři nové brazilské hráče a vede tabulku 1. Futsal ligy.

Tři slávisty čeká výjimečné utkání. Kapitán Jan Homola si připíše 250. start v 1. Futsal lize a ve Slavii. Adam Vondráček nastoupí do 101. zápasu a 100. utkání v 1. Futsal lize a ve Slavii to bude také pro slovenského reprezentanta Filipa Vaktora, který je zahraničním hráčem s nejvyšším počtem startů v červenobílém dresu.

Po zápase v Plzni čeká sešívané střetnutí s druhým finalistou loňské ligy. Červenobílí jsou na druhém místě, mají na svém kontě 31 bodů za deset výher, jednu remízu a dvě prohry. Skóre mají 73:31. Nejlepším střelcem týmu je Antonín Hrdina se 14 brankami, dvě z nich zaznamenal v posledním kole při prohře 2:7 v Plzni. Nejproduktivnějším hráčem je Jan Křemen s 10 góly a 12 asistencemi. Dvanáctkrát poslal míč do sítě Filip Havrda, ten ale o pondělní duel kvůli trestu za žluté karty přijde.

Igor Martins, Vincenzo Fantti a Victor Espindola - to jsou jména tří předvánočních chrudimských posil. S jejich pomocí Východočeši přetlačili na začátku ledna v boji o první příčku Plzeň, kterou přehráli vysoko 7:2. Trenér José Alecio spoléhá také na osvědčené české reprezentanty - bratry Drozdy, Matěje Slováčka a také Radima Zárubu, který se do Chrudimi vrátil po dlouholetém působení v Edenu.

Nejlepší statistiky mají v chrudimském týmu André (16+15), Pavel Drozd (21+10) a David Drozd (16+14). Chrudim vede tabulku, prohrála pouze v Plzni, nastřílela již 99 branek.

V letošní sezoně se oba týmy utkaly v Heřmanově Městci na konci září, Chrudim vyhrála 6:3. André, Pavel Drozd a jeho bratr David dali po dvou brankách, ty slávistické obstaral dvakrát Ondřej Míča a jednou Jan Křemen.

Výkop utkání je ve 20 hodin. Přijďte podpořit slávisty přímo do haly! Majitelé hokejových permic mají vstup zdarma!

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Čeká nás další těžký zápas, podobný tomu v Plzni. Takových utkání hrajeme za sezonu jen pár. Musíme si rychle zvyknout na rychlost hry, to nám proti Interobalu trvalo opravdu hrozně dlouho. Věřím, že se s tím vyrovnáme lépe, přece jenom v domácím prostředí to klukům přece jenom sedí trochu víc. v Edenu dokážeme Chrudim potrápit víc než venku."

Radim Záruba (FK Chrudim): V dalším zápase nás čeká Slavia, která je na své palubovce nepříjemná a tvrdá. Stihl jsem kousek zápasu s Plzní a moc jim to nevyšlo. O to víc budou chtít výkon odčinit. Nicméně pokud se bude držet našeho plánu a herního systému, věřím, že z Prahy odvezeme všechny 3 body.

SK Slavia Praha - FK Chrudim
15. kolo 1. Futsal ligy, 22.2.2024, Sportovní hala Slavia

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700